Last news in Fakti

3 Март, 2023 11:00 1 705 4

53-годишно проклятие продължава да тегне над Реал Мадрид

  • реал мадрид-
  • футбол-
  • барселона-
  • купата на краля-
  • проклятие

За последно "кралете" са побеждавали у дома каталунците в този турнир през 1970 г. на четвъртфинална фаза

53-годишно проклятие продължава да тегне над Реал Мадрид - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона продължи непобедената си серия за Купата на Испания в мачовете срещу Реал Мадрид, след като снощи спечели с 1:0 на "Сантяго Бернабеу". За последно "кралете" са побеждавали у дома каталунците в този турнир през 1970 г. на четвъртфинална фаза. Оттогава Реал Мадрид има три равенства и 3 загуби.

Освен това "кралете" повториха едно доста неприятно негативно постижение. При загубата от Барселона отборът не отправи нито един точен удар във вратата на съперника. Това не се бе случвало на Реал повече от година. За последно отборът го направи на 15 февруари 2022 г. - при загубата с 0:1 с ПСЖ в Шампионската лига.

Снощи тимът на Анчелоти стреля 13 пъти към Тер Стеген, но нито веднъж топката не бе в очертанията на вратата. Барселона пък показа добра ефективност - 4 удара, от които два точни.

По отношение на притежанието на топката, Реал записа най-високия процент в Ел Класико в последните 10 години - 64,7%. 35,3% пък е най-лошият резултат за Барселона не само в Класико, а във всички мачове от сезон 2013/14.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахахахахаха

    4 1 Отговор
    да ве проклятие ще да е без нито един удар във вратата на противника все проклятия ще да са ти виновни за това че сте играли слабо !!!
  • 2 Реал

    3 3 Отговор
    Проклятие е да вкараш първи гол на Реал Мадрид, след това те нагъзват яко. Ливърпул, ПСЖ, Сити, а в следващия мач и барселоната
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Котева

    1 2 Отговор
    От Реал Мадрид е Надал, Кралят на тениса.