Last news in Fakti

18 Март, 2023 13:29 1 823 5

Потъва ли Ferrari в Саудитска Арабия?

  • ferrari-
  • формула 1-
  • саудитска арабия-
  • спорт

Пилотите на Ferrari не успяха да попаднат в Топ 6

И в двете свободни тренировки вчера пилотите на Ferrari не успяха да попаднат в Топ 6 на класирането. А трудният старт на сезона на Скудерията продължи и в Джеда, където беше потвърдено, че Шарл Леклер ще получи отново нов контролен електронен блок – за втори път преди втория кръг от сезона, а това му донесе наказание от 10 места на старта в неделя.

Така че беше логично да очакваме, че в свободните тренировки Леклер ще се концентрира върху състезателното си темпо, а не толкова върху подготовката за квалификация. Но и състезателното му темпо не беше особено вълнуващо – в по-дългата серия от обиколки Шарл постигна 1.35,451 минути, с което не успя да влезе в Топ 6.

В хода на втората свободна тренировка Шарл се оплака от „аномалии” в работата на задвижващата му система, като се предполага, че работният ѝ режим отново е ограничен и моторът работи на по-ниски обороти. Тази теория беше потвърдена от много по-ниската скорост на Леклер в края на правите.

Другият пилот на Скудерията Карлос Сайнц също остана по-назад вчера, като испанецът потвърди предположенията, че тимът има проблеми със задвижващите системи и сега полага усилия, за да ги разреши.

Сайнц завърши 4-и в Бахрейн, а Леклер отпадна от третото място заради повреда в двигателя.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Москвича

    3 1 Отговор
    Не, не потъва!

    А Тесла къде е, защо не участва!? 🤭

    Коментиран от #2

  • 2 Конче

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Москвича":

    Защото това е моторен спорт , не Ел Табло
  • 3 Aлфа Bълкът

    1 0 Отговор
    Концепцията е сбъркана при Ферари и след TD-39 нещата забуксуваха хептен. ЗС е със слаба издръжливост, ако не е ДВГ, ще е електрическата част.
    Васьор каза, че ще са в играта от средата на сезона.
    Явно не е било блъф, а относно смяната на Биното тази кола е негово наследство.
    Трябва нова концепция за догодина.
  • 4 Ацо

    2 0 Отговор
    Миналия сезон беше чуплив мотора,ама дори и скопен колата поне беше бърза в бавните и технични участъци! Верно ТД39 ограничи много развитието ама до такава степен ли че сега е пълен труп и има опасност да ги бият клиентските отбори както Астън Мартин с Алонсо пердаши Мерцедес!

    Коментиран от #5

  • 5 ТИРбушон

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ацо":

    Астън Мартин е там където му е мястото....