Last news in Fakti

19 Март, 2023 23:54 953 0

Ювентус победи Интер и крачи към Европа със спорен гол

  • ювентус-
  • интер-
  • серия а-
  • футбол

„Старата дама“ надви миланския гранд с 1:0 на „Джузепе Меаца“

Ювентус победи Интер и крачи към Европа със спорен гол - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус постигна втора шампионатна победа над Интер през този сезон. „Старата дама“ надви миланския гранд с 1:0 на „Джузепе Меаца“.

Единственото попадение в срещата отбеляза Филип Костич в средата на първото полувреме. Голът бе преразглеждан повече от 4 минути за игра с ръка на Адриен Рабио, но в крайна сметка главният арбитър Даниеле Кифи не бе привикан на ВАР.

„Нерадзурите“ натискаха своя съперник в черно и бяло през голяма част от мача, но така и не стигнаха до 100-процентови голови шансове, като отбраната на торинци се справяше с почти всички нападения.

Ювентус победи Интер и крачи към Европа със спорен гол
Снимка: БГНЕС

Юве събра 41 точки на седмата позиция (отборът има наказание -15 точки). Зона „Европа“ е само на четири точки от „бианконерите“ - на шестата позиция е Аталанта с 45 пункта. Интер бе изпреварен от Лацио по-рано през деня и вече е на трето място с 50 точки.

Първите минути на "Меаца" минаха на високо темпо, но до реални голови ситуации не се стигаше. Първият реален шанс дойде пред Николо Барела - халфът се озова на отлична стрелкова позиция и опита удар от воле в близкия ъгъл, но точно там бе застанал Войчех Шчесни.

Ювентус победи Интер и крачи към Европа със спорен гол
Снимка: БГНЕС

Точно в средата на полувремето Юве разви бърза атака чрез Рабио и Влахович, която стигна до Костич. Левият халфбек си освободи място за удар и намери долния ляв ъгъл на Онана за 0:1. Попадението бе разглеждано чрез ВАР близо 4 минути заради игра с ръка на Рабио, но главният съдия Даниеле Кифи не бе привикан да преразгледа ситуацията.

В 37-ата минута Ромелу Лукаку остана непокрит в наказателното поле и бе намерен добре с центиране отляво. Белгиецът обаче опита много труден удар с глава в далечния ъгъл и за негово нещастие, не бе достатъчно точен.

Ювентус победи Интер и крачи към Европа със спорен гол
Снимка: БГНЕС

В самия край на полувремето Барела си отвори място за шут, но бе блокиран добре от Бремер.

Миланският гранд наложи натиск ое с началото на второто полувреме. Димарко засече от въздуха подаване от фланга на Дъмфрис, но топката се отклони в тялото на Де Шилио. При добавката Брозович опита да намери горния ляв ъгъл на Шчесни, но стреля безкрайно неточно.

Ювентус победи Интер и крачи към Европа със спорен гол
Снимка: БГНЕС

Точно 10 минути по-късно "Змията" направи мълниеносна контра, но едно лошо първо докосване от Чалханоглу осуети шанса на домакините за голово положение. В 72-ата минута Киеза напредна мощно през центъра и потърси удар в левия ъгъл на Онана, но не улучи вратата.

Последва още една бърза размяна на опасни атаки - Гати пресече с шпагат пас, който Лукаку със сигурност щеше да засече във вратата на Юве. В ответното нападение Костич излезе на подобна позиция на тази, от която вкара, ала бързо бе затворен.

Ювентус победи Интер и крачи към Европа със спорен гол
Снимка: БГНЕС

Седем минути преди края влезлият от пейката Федерико Киеза бе заменен принудително. Италианецът видимо накуцваше леко, но има вероятност и да е изваден превантивно. В 86-ата минута шут на Мхитарян профуча покрай дясната греда на Шчесни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА