Last news in Fakti

22 Март, 2023 14:30 769 5

БФС постави цел - мечта пред националите!

  • национален отбор-
  • футбол-
  • евро 2024-
  • христо запрянов

Заместник-изпълнителният директор на футболната ни централа Христо Запрянов призна, че е време "трикольорите" най-накрая да намерят място на голям футболен форум

БФС постави цел - мечта пред националите! - 1

От БФС поставиха като цел пред националния отбор класиране на Евро 2024. Националите са в група със Сърбия, Черна гора, Унгария и Литва в евроквалификациите, които започват след броени дни. Заместник-изпълнителният директор на футболната ни централа Христо Запрянов призна, че е време "трикольорите" най-накрая да намерят място на голям футболен форум.

"Ние, ако не сме оптимисти, не можем нищо друго да направим, освен да се надяваме да не е поредният, а последният опит за класиране. В последните години имаше много случаи, в които бяхме много близо. Не ни достигаше една точка. Бяхме на полуфинален бараж от класиране на Европейско. В един момент 24 или 25 точки спечели националният отбор, докато други се класираха с по 14 на голям форум. Доста обстоятелства се насъбраха в този отбор. Всички смятаме, че е назрял моментът сериозно да се гони класиране. Много хора казват, че групата е преодолима. Естествено, че е супер трудна, имайки предвид геополитическата ситуация и противниците. Всяко ново начало носи надежди след себе си", каза Запрянов.

Националният отбор ще продължи да играе извън София, намекна още той. Както е известно, в момента селекцията на Младен Кръстаич домакинства в Разград, но съвсем скоро и стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще е готов, което ще даде още една опция на БФС.

"Аз самият, а и други колеги вече сме обсъждали тази идея. Един вид "Road Trip". Така е в Италия и Испания. Дори вече и в Англия. Целта е да доставиш емоция на възможно най-много хора. Всичко обаче зависи от съоръженията. Това, което мога да кажа за Разград е, че интересът към мача в петък с Черна гора е сериозен. Нашата идея е да играем на възможно най-много стадиони", коментира още Запрянов пред "Дспорт".

Той говори и за състоянието на националния тим и за премиите, които са договорени с играчите при евентуално класиране.

"Антон Недялков тренира, не е освободен. Надяваме се да играе. Имаше кадрови проблеми, но за всяка позиция Младен Кръстаич има избор. Той носи отговорност. Бих казал на феновете да подкрепят отбора. Тепърва се гради и има нужда от подкрепа. Говорено е за премиите. Преди началото на квалификациите винаги има среща между президента, селекционера и капитана. Всички страни ще са доволни, ако България се класира. Друго не мога да разкривам", завърши Запрянов.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    Мечтите Са Блян Фактите Са Различни
  • 2 Батето

    6 0 Отговор
    С манакени ,футбол не става !
  • 3 Даниел

    3 0 Отговор
    И какво ще сме постигнали ,ако след класиране на голям форум пак ни млатят с по 6-7:0?
    Целта трябва да е постигане на положителни резултати,след като сме се класирали
  • 4 Тома

    1 0 Отговор
    Мокри сънища
  • 5 Хичо

    2 0 Отговор
    С Перуката начело, мечтите са безплатни.Докато плешивите управляват,само ще мечтаем...