24 Март, 2023 17:20 2 193 6

Обявиха промени в правилата на футбола

  • футбол-
  • правила

Те касаят най-вече поведението на вратарите и радостта на играчите след гол

Обявиха промени в правилата на футбола - 1

Международният борд на футболните асоциации (IFAB), който определя правилата на играта, публикува някои промени, които ще влязат в сила от сезон 2023-24, съобщи вестник "Екип". Те касаят най-вече поведението на вратарите и радостта на играчите след гол.

Асоциацията, която си партнира с ФИФА и други федерации, заяви, че промените ще влязат в сила от 1-ви юли. Най-съществените от тях са, че вратарите няма да имат право при дузпи да разсейват футболиста, който изпълнява наказателния удар. Ако направи това, той рискува да бъде санкциониран.

"Вратарят няма право да разсейва нарочно изпълнителя на дузпи, като забавя изпълнението или като пипа гредите или мрежата", се казва в новата наредба.

Няма да има вече и дълго празнуване след гол. Съдиите ще бъдат задължавани да прибавят времето за празнуване към добавените минути в края на мача.

"Празнуванията на гол ще бъдат разглеждани отделно, защото те предизвикват голяма загуба на време, което трябва да бъде компенсирано от рефера", се казва в промените.

Има и други малки промени в актуалния правилник, които бяха неясни досега. Те касаят например головете, които са отбелязани, докато има допълнителен играч на терена или как се тълкуват отклонените топки при ситуациите на засада.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    11 1 Отговор
    Аве що просто не сложат едни роботи на терена и готово . Никви чувства , никво вълнение!!!
  • 2 Плешивеца Инфантино

    9 1 Отговор
    Трябва в най-скоро време да си подава оставката! Иначе футбола нищо добро не го чака !
  • 3 ами

    4 0 Отговор
    Ако всичко се спазва по правилата продълженията на полувремената ще гонят 30 минути-смени+картони+празнувания за гол+контузии...Трудна работа...По добре е чисто игрово време като при хокея...
  • 4 Правилото

    6 0 Отговор
    Дузпа за Аржентина отпадна ли?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Лост

    2 0 Отговор
    То пък Вар сигурно не забавя времето.И даже доста често е фалшив.