27 Март, 2023 23:40 3 450 53

България се срина в Будапеща, Унгария ни нокаутираха за едно полувреме

  • българия-
  • национален отбор-
  • футбол-
  • унгария-
  • евро 2024

Отстъпихме с 0:3

България се срина в Будапеща, Унгария ни нокаутираха за едно полувреме - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на България допусна втора поредна загуба в квалификациите за Евро 2024. След поражението от Черна гора в първия мач, днес футболистите на Младен Кръстаич отстъпиха с категоричното 0:3 на Унгария в Будапеща.

В първите няколко минути домакините се опитаха да упражнят териториален натиск, пресирайки българския тим дълбоко в собствената му половина.

България се срина в Будапеща, Унгария ни нокаутираха за едно полувреме
Снимка: БГНЕС

По-аквтивната игра на на футболистите на Марко Роси даде резултат в 7-ата минута, когато домакините стигнаха до ъглов удар пред Даниел Наумов. Топката бе върната назад към Собослай, който проби в между двама български бранители и подаде към Салай, който стреля от близка достанция. Наумов парира топката, която попадна в Орбан, който също пробва да реализира. Българският страж отново спаси, но при добавката на Балинт Вечей нямаше какво да направи - 1:0.

Футболистите на Младен Кръстаич опитаха да отговорят на свой ред с корнер. Никола Илиев центрира в наказателното поле, където Пламен Гълъбов стреля с глава, но неточно. В 13-ата минута Наумов трябваше да се намесва решително след далечен удар на Мартин Адам.

България се срина в Будапеща, Унгария ни нокаутираха за едно полувреме
Снимка: БГНЕС

В 19-ата минута тимът на България направи интересна атака, която можеше да завърши с опасен удар. Илия Груев напредна много добре отдясно и комбинира със Стоянов на фланга. Той от своя страна веднага центрира в пеналта, където Никола Илиев пробва да си спре топката вместо да шутира и сгреши.

В ответната атака Унгария бе много близо до втори гол. След двойно подаване на фланга между Собосла и Бола, последния получи в наказателното поле и стреля по диагонала, но прати топката в аут.

България се срина в Будапеща, Унгария ни нокаутираха за едно полувреме
Снимка: БГНЕС

С оглед играта на двата тима в мача, „маджарите” логично стигнаха до нов гол в българската врата. Карабельов спря непозволено Собослай пред наказателното поле, а това означаваше пряк свободен удар за домакините. Зад топката застана самият капитан на Унгария, който изпълни почти по перфектен начин, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата. Наумов успя да докосне топката, но не и да предотврати влизането ѝ в мрежата.

В 31-ата минута българският страж бе на мястото си и спаси удар от близка дистанция на Орбан, който засече топката с глава след центриране от фал.

В края на първата част ситуацията за родните национали стана много тежка. След поредния пробив на капитана на домакините Собослай, който мина като на парад през отбраната на „лъвовете”, топката бе пратена към Бола в пеналта. Валентин Антов се хвърли на шпагат, но вместо да изчисти топката я продължи към Адам, който с техничен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата.

България се срина в Будапеща, Унгария ни нокаутираха за едно полувреме
Снимка: БГНЕС

В последната минута на полувремето домакините имаха претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени от турския рефер. Собослай получи отдясно и центрира, а Антов игра с ръка. Главният съдия обаче прецени, че ръката на българския защитник е била прибрана до тялото.

На почивката Младен Кръстаич предприе тройна смяна, като терена напуснаха Спас Делев, Ивайло Марков и Янис Карабельов, а на техните места се появиха Георги Русев, Християн Петров и Филип Кръстев

Не бяха изминали и десет секунди след подновяването на играта, когато дойде и първият удар по посока вратата на Наумов през втората част. Филип Кръстев загуби топката в центъра на терена, а това позволи на домакините да организират бърза атака. Салай стреля от дистанция, но българският страж изби в ъглов удар. След разиграването от корнера, Салай имаше нова възможност да обстрелва българската врата, но този път бе неточен.

България се срина в Будапеща, Унгария ни нокаутираха за едно полувреме
Снимка: БГНЕС

Кошмарът за България стана пълен в 55-ата минута, когато капитанът на националния ни тим Кирил Десподов получи травма и трябваше принудително да напусне терена. При една от редките български атаки, нападателят на Лудогорец смени на два пъти рязко посоката, а след това центрира в наказателното поле, но секунда по-късно падна на терена и поиска смяна, показвайки, че е получил разтежение. На негово място се появи Радослав Кирилов, който сложи капитанската лента.

В 58-ата минута Салай се измъкна от опеката на Пламен Гълъбов и стреля силно, но в обсега на Наумов, който направи поредно спасяване.

България се срина в Будапеща, Унгария ни нокаутираха за едно полувреме
Снимка: БГНЕС

Едва след 63 минути игра футболистите на Младен Кръстаич успяха да направят нещо интересно пред вратата на домакините. След хубав пробив на Йоан Стоянов отдясно, топката бе подадена в наказателното поле, където Русев стреля много добре. След рикошет в бранител коженото кълбо се озова в Никола Илиев, който също обстрелва вратата на унгарците, но след нов рикошет то излезе в ъглов удар. След разиграването от корнера Георги Русев стреля мощно от воле, но стражът на Унгария бе на мястото си и парира удара.

България се срина в Будапеща, Унгария ни нокаутираха за едно полувреме
Снимка: БГНЕС

Десет минути преди края на редовното време Филип Кръстев също се опита да притесни Денес Дибус с далечен удар, но вратарят внимаваше и спаси.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай тошо

    75 1 Отговор
    едва ли някой е мислел че ще ги бием след като не можахме дори черна гора да победим/да им вкараме гол
  • 2 Тома

    109 2 Отговор
    Жалка картинка.Докато не се изритат перуката и сие корумпета от бфс с шутове футбол в България няма да има

    Коментиран от #39

  • 3 Дани

    83 2 Отговор
    Защо продължаваме да харчим държамни пари за този отбор?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Не че нещо

    88 1 Отговор
    Имам чувството,че 80% от нашите футболисти се подлагат на някаква секретна терапия с адамантий в ставите!
    Такива дървени спирания,пасове и повеждания не могат да се наблюдават и в селските групи!
    Има 4-5 момчета,които стават,но първо и задължително условие е Перукан и цялата му свита да се измете с 850 от БФС!Не става!Нека да се пробва с други!Не е нормално 15 години да дълбаеш дъното и да не измислиш стратегия,как да отлепиш.Не е!
  • 6 Хахахаха

    84 1 Отговор
    Устискаха котенцата до 0:3 ! Сега могат да се похвалят с новите си татуси!
    -Мамо , мамо паднахме само с три гола!
  • 7 ХАХАХА

    52 1 Отговор
    Футболиери като слонове тежащи от пиенье, яденье и чалгарки за тренировка и наистина ли е неочаквано сриването на лойта?
  • 8 Керала Бластърс

    8 22 Отговор
    МИТьо ФИБАТА шъ опрае работата
  • 9 Чочо

    47 12 Отговор
    ПОЗОР! От четвърти в света във футболно джудже! Кръстаич да се смени незабавно!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бонев

    63 1 Отговор
    Вече дори и не се ядосвам.
  • 12 Мана Мана

    56 0 Отговор
    Черна гора, Унгария ... Защо всички, с които играем, ни побеждават?
  • 13 Дрифт

    70 2 Отговор
    Утре когато пияната дамаджана поизтрезнее малко и разбере резултата, пак ще си пише отличен. Честита загуба на всички българи за толерантността която проявяват към корумпираното бфс.
  • 14 Случайност

    53 2 Отговор
    Усещам как междувреммено в някоя чалготека по родните ширини Боби Михайлов танцува под мелодите на родните ,,певици,,
  • 15 ФАКТ

    49 4 Отговор
    Десподов му чух името в 36 мин. (капитан)! Направи се на контузен тоя циганин в 56 мин .Георги Русев трябваше да води отбора.Младо и талантливо момче.Наумов е изключителен вратар.Ама,Десподов е гербаджия.Бившия любовник на дъщерята на Цветелина Бориславова-Карагьозова !

    Коментиран от #20

  • 16 идея

    15 0 Отговор
    Боби Михайлов ще ги покани нашите герои на ,,родни,, танци.

    Коментиран от #53

  • 17 Дрън дрън та пляс

    42 1 Отговор
    Закривай, само пари на вяръра отиват
  • 18 Подкрепа за ДБ

    11 1 Отговор
    Ким чен Пингвин какво ще каже по въпросът??
  • 19 Ха ха

    42 0 Отговор
    Пускайте 150 килограмовия бидон от Банкя.
  • 20 Гагауза

    10 6 Отговор

    До коментар #15 от "ФАКТ":

    наумов има вина за 2 гола, а 4-тия му се размина, днес беше пълен въздух ......
  • 21 Веско

    46 3 Отговор
    Тиквата, Гела и Перуката унищожиха българския футбол.
  • 22 Миро

    37 2 Отговор
    Нашокаха им канчето насред „Пушкаш арена - Будапеща,“ и сега обратно със зачервени от бой дупета да дават "феноменалния успех" в някоя от многобройните чалготеки в Студентски.
    Важното е, че Перуци си направи една екскурзиика за наша сметка, сега Пускай Преслава...
  • 23 ДелиОрмана

    24 0 Отговор
    ами щом водещите отбори пускат по 10-на чужденци, да наемем и за националния 10-15 джугана, поне да пада смях пред телевизорите ......
  • 24 Хвала

    32 2 Отговор
    Браво на Боби Перуката и неговите авери пиянки, благодарение на тях българският футбол жъне успех след успех!
    Гласувайте и за Бистришкия тигър!
  • 25 Дядо ви КуРтИ От Село ПиПеРкОвО

    37 2 Отговор
    Тази държава ще тръгне напред,когато се отървем от герберския престъпник,и от перуката.. Единият затри футбола,другия затри държавата..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Дъртата ПеРуКа

    18 0 Отговор
    Достойно представяне...
    Браво на момчетата..
    Иначе на мен не ми пука,от сутринта се наливам с уиски...Продължаваме напред,два мача две победи..На финала ще бием и германците,наздраве..
  • 28 Само Боби оле

    9 0 Отговор
    Само Боби оле
    Само Боби оле
    Само Боби оле
    Само Боби оле

  • 29 Първи закон на Боко :

    23 1 Отговор
    Така е! Ако Месито от Банкя беше излезнал на терена, щеше да вкара поне 40 гола...
  • 30 Първи закон на Боко :

    19 1 Отговор
    Откакто Боко и други ритнитопковци около него взеха да си мислят, че разбират от футбол, хич не ми дреме, че били паднали.
    Перукан от радост ли се напи или от мъка?
  • 31 Първи закон на Боко :

    24 4 Отговор
    Така е - Тиквата, Гела и Перуката унищожиха българския футбол.

    Коментиран от #37

  • 32 Да бе

    22 0 Отговор
    Пожалиха ни унгарците ,можеше и по зле да е.

    Коментиран от #33

  • 33 верно е

    21 0 Отговор

    До коментар #32 от "Да бе":

    Треньора им казал "стига толкова бой на тия умрели кучета,все пак ходим на почивка на Черна море "...
  • 34 Кибик

    23 0 Отговор
    По добре да закрият националния отбор за известно време.

    Коментиран от #36

  • 35 Пешо

    17 0 Отговор
    Ако правиш нещо години наред по неправилен начин, няма как да се очакват правилни резултати. Футбола ни е като всичко останало. Въпроса е вече не дали, а с колко шъ паднем.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Левски 1914

    8 9 Отговор

    До коментар #31 от "Първи закон на Боко :":

    Не Михайлов, а Ганчев, Борисов и Домусчиев съсипаха футбола в България!
  • 38 Опааа

    4 0 Отговор
    Браво! Браво! Така трябва! Слава!
  • 39 Да бе

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тома":

    Не Перуката а Куката да дойде с тоя матерял толкова.Няма кадри засега.
  • 40 Обективен

    6 0 Отговор
    Закривай!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гост

    5 0 Отговор
    Какво да се ядосваме...такива са възможностите на футболистите....БФС...ВЪН....Нещата са сбъркани в дълбочина...
  • 45 Българин

    9 0 Отговор
    Мадански и той тръгнал да коментира и критикува?!Това е футболът който той преподава в НСА.А за финансовите далавери да не говорим.
  • 46 Национал

    9 0 Отговор
    Чалга , турбо фолкаджийки до зори, химия, мързел, алкохол, ние сме гоуемата работа със скъпите коли - националЕ
  • 47 КОЛЮ ПЪРЧА.

    2 0 Отговор
    ВЕДНАГА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ЧИФУТСТВОТО СИ. ЧАФУТИ СА. ПАДАТ ОТ МАДЖАРИ ЗИДАРИ. ЧАФУТСТВОТО ИМ ПРЕЧИ.
  • 48 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 5 Отговор
    Четох всичките ви коментари!Преднамерено и написани на база отрицателни емоции от видяното.Никой не е погледнал статистиката на мачовете с Унгария..........Погледнете и как са играли с тях ...на клубно и ниво Национални отбори преди.Отборите на България почти винаги са играли много лошо с Унгария и са поемали,по 3 гола !!!Нищо по различно не бе и сега.И Преди и сега сме нямали добре подредена защита!И преди и сега сме били по тромави и недвижещи се без топка по терена.И преди и сега сме имали добри вратари,които са спасявали ,доста нарисувани ситуации за отбелязване на гол от противника!Според мен тези младежи тръгват лошо,но ще завършат добре!В Смисъл ще имат повече победи от колкото загуби!

    Коментиран от #50

  • 49 ОЗ ОФИЦЕР

    2 0 Отговор
    тези високо платени български спортисти дето ги наричат футболисти първо трябва да имаш сърце и български дух а не татоси и гел на главата си телевизора ми почервеня от срам
  • 50 браво бе дълбокию

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    колко победи имат тия с татусите в последните години че не се сещам там само се наливат пари има спортисти дето стават световни първенци ето гледаме младежи сноубордисти и други да се дават държавните пари там където има победи

    Коментиран от #51

  • 51 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 3 Отговор

    До коментар #50 от "браво бе дълбокию":

    В бг,колективните спортове са много трудни за създаване на КОЛЕКТИВ ОТ ИНДИВИДУАЛНИТЕ!Видя ми прогнозата!Ще имат повече победи от Загуби.Напровена е при 0:2 за врага.Изчакай ,нивата е дълга.Ако не позная тогава имаш право да пишеш Всякак!Един шахматист Много силен,за мен ерджангъла за тебЕвгени Ермевков,преди много години хвана бас с мен при Резултат 5:0 за Карпов срещу Каспаров....При РАВЕН ЗАЛОГ НА голяма сума.Казах,че този Мач ще бъде спечелен от КАСПАРОВ.....Тогава при Каспаров отиде Дорфман.....При %:3 или 4 за карпов...Мача бе ПРЕКРАТЕН ОТ ЦЕНТрален комитет на СССССР......Защото Карпов бе готов за моргата....Това е шахмата.При продължението Новия мач ,Каспаров стана световен шампион.Искам да ти кажа ,че каквото кажа ,ТЕЖИ...........Да не ти говоря за залагания.........
  • 52 поредния резил

    1 0 Отговор
    няма други спортисти по скъпо платени в България от гелосаните ни чалга футболисти няма и други които да са донесли толкова срам за спорта ни виновни са тези които подържат този измислен футболен стандарт в България живеят си някои с лято от САЩ крайно време е да се върнат ръководителит на футбола в сегашната реалност но явно и те си обичат измисления футболен стандарт и те кусат от същата паница и то яко и не ги интересуват резултатите а парите затова няма и футбол в БГ
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.