Last news in Fakti

28 Март, 2023 06:13 2 383 24

Кръстаич: Това е най-доброто, с което България разполага в момента

  • младен кръстаич-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • евро 2024

Някои от промените на почивката също бяха продиктувани от контузии

Националният селекционер Младен Кръстаич говори пред медиите след загубата с 0:3 от Унгария в квалификация за Евро 2024. Сръбският треньор заяви, че това са най-добрите футболисти, с които България разполага в момента.

"За съжаление нямам лукса да разполагам с играчи, които се състезават в големи клубове и играят на най-високо ниво, освен това имахме проблеми с контузени играчи. Някои от промените на почивката също бяха продиктувани от контузии. Рокадите бяха принудителни, но такива неща се случват. За съжаление повечето играчи играят в българското първенство и не са свикнали да играят на такъв висок ритъм, а тежкият мач с Черна гора ги изцеди", започна Кръстаич.

"Играчите, с които разполагаме имат своите качества - те обаче са неопитни и когато се изправят срещу футболисти от висока класа понякога не успяват да се справят с тях. Някои от тях играят, а други не, във вътрешното първенство, но това са играчите, с които разполагаме и както съм казвал имат своето бъдеще."

"Без значение как завърши днешният мач ние знаехме за какъв отбор става въпрос. Последните години напреднаха изключително много. Това не е Унгария, която гледахме преди 10-15 години. Неслучайно при жребия казах, че Сърбия е фаворит, а на второ място е Унгария. Що се отнася до нашия отбор - имаме млади и перспективни играчи - това, което можем да направим е да погледнем Унгария като модел за отбор, който успява да прогресира, вдигайки нивото на своето вътрешно първенство", добави сърбинът.

"Не бих отличил само Доминик Собослай, макар че е играч от висока класа, който играе в топ първенство. Що се отнася за нашия отбор още при идването си казах, че ако се играе както досега, не бих дошъл. Идеята е да има промяна, но са нужни години, за да се изгради такава игра, че България да се противопостави на отбори като Унгария или Сърбия. Реално това е най-доброто, с което разполага България в момента."

"Не само в България, но и в Сърбия и други подобни страни тренорът винаги е виновен. Що се отнася за опитните играчи - те имат качества и бързина. В момента по-добри от тях нямаме. Младите, с изключение на две, три момчета, които липсваха заради контузии - това са играчите, с които разполагаме. Искам да работя с тези, които имам на разположение и с тях да изградим отбор за бъдещето", завърши Кръстаич.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коза

    51 2 Отговор
    Е не. Най-доброто е в БФС. Там са ненадминати по приказки и лафове
  • 2 Някой

    58 0 Отговор
    Да, това е най-доброто на България във футболно отношение. Но 33 години опростачване и чалгализация водят до дъното. И няма връщане нагоре.
    Футболът просто е тъжно отражение на действителността у нас.
    Не говори добре за "демократичния" строй...

    Коментиран от #5, #6, #24

  • 3 Гост

    45 1 Отговор
    Браво, юнаци. От чалгарски бардаци. Бяхте като холни табуретки, а и толкоз надървени. Матрял.
  • 4 ведсре

    36 1 Отговор
    Футбол нямаме, ама Голямата Перука е президент и не иска да се маха. Лъжата е големия проблем на България. Лъжат че играят футбол, лъжат че много ги подържат феновете, перуката лъже че милее за футбола, съдиите лъжат че свирят вярно. И ударихме дъното и копаем още. Цялата ни държава е така. Лъжците вместо да са в затвора са в парламента и дъно след дъно. А футболистите куци коне. Унгарците били с повече опит и лъжи колкото искаш. Ами и те имат само по 2 крака бре. Ама играят и не лъжат а се трудят и се раздават. Тука манекени, дето само в чалга клубовете ги търсете. Докато не се откажат от лъжата и суетата, и докато не се обърнат с жажда към Иисуса Христа нашия цар и Бог, няма да имаме успехи. Всеки българин да се покае и да търси Христа Бога, та по неговата милост да тръгнем да се подобряваме, иначе дъно след дъно.
  • 5 177

    31 5 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Как пък така "демократичния" строй само на нас ни пречи. Защо другите, който тръгнаха заедно с нас, настигнаха средните страни в ЕС, а на нас все нещо ни пречи.

    Коментиран от #19

  • 6 Реалист

    29 0 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    "Демократичен строй"? Че в България има "Мутренско-чалгарски строй". Демокрацията се усеща само в бизнеса (реалния, не мутренски), където шепа хора се възползваха от чуждестранни инвестиции в Ай Ти и до там
  • 7 Фергюсън

    24 1 Отговор
    Перките си дадоха оценка-6. Тези крадци трябва да се изметат с 200, и да се закрие националният отбор и първенството за 10 години, като се оставят само детските школи.
  • 8 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 2 Отговор
    Бг Футболът Го Съсипаха Борислав Михайлов Домусчиеви Ганчев Борисов
    Футбол Нямаме Имаме Корупция Уредени Мачове Черно Тото
  • 9 Перукан

    31 1 Отговор
    При мен е така, ако искаш лапето да стане футболист - кешираш, може да е с два леви и дървени крака, няма проблем, пак става за национала. важно е да платиш
  • 10 Борис

    24 2 Отговор
    Всичко у нас е измама,хазарт и пране на пари.Те са лиги първа,втора,трета и четвърта.Отбори и хиляди футболисти.Школи и стадиони по села и паланки.Професори и доценти по футбол в НСА.Разбирачи и анализатори по телевизиите.И накрая една кръгла нула.
  • 11 Корумпета БФС

    28 1 Отговор
    В националния влизат неподготвени бездарници, талантливите не ги допускат, ако не са на някой баровец

    Коментиран от #12

  • 12 Мани го тоя

    5 7 Отговор

    До коментар #11 от "Корумпета БФС":

    Кажи един талант ,който е пренебрегнат?
  • 13 ани

    15 0 Отговор
    със връзкари фуибол не става това си е дарба
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 много слаби

    13 2 Отговор
    Слаб вратар, с къси ръце, затова му вкараха голове. Ако беше Вуцов на вратата, поне два голя нямаше да ги има.И другите футболисти са твърде слаби, някои неизвестни: Марков, Гълъбов, Илиев, този Кръстев, щом отиде в с. Подуене, за нищо не става, Делев е стар, Кирилов си е "изпял песента", Антов- слаб и объркан.Нищо не става от този отбор.
  • 16 Платен Кръстаич

    12 1 Отговор
    Футболът отразява състоянието на една нация!
  • 17 Мазен пррукан

    15 0 Отговор
    Взимам Б.Б. от бистришките тигри ,нападател в националния ,връщам божинката и плана е да се класираме за световното
  • 18 Гост

    14 2 Отговор
    Как да имаме национал като например първият отбор във първенството във момента литекс - етрополе няма нито един български играч. А втория има трима.
  • 19 Ганьо

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "177":

    Защото сме некадърници и мързеливи...
  • 20 Тотална

    6 0 Отговор
    Спортна деградация, щом и от шаха ни изхвърлиха по едно време
  • 21 Никой

    6 0 Отговор
    БФС - 6 -6-6 и Преслава. Клубовете си искат Перуката играят си китайското пък вие си трошете нервите по стадионите с калпав български ритнитоп,щот това не е футбол,отдавна се видя.
  • 22 ФенкаСТопки

    4 2 Отговор
    в този отбор има имена които повечето фенове не сме ги чували, а няколко от най добрите останаха извън отбора или търкаха скамейката, тотално непознаване на бг. футболистите или се налагат с цел продажба, схемата 352 изобщо не им пасва, но се налага независимо от резултатите, М.Стоилов или И.Илиев са по добрия вариант за нац.трен. !!!
  • 23 Кадир

    1 0 Отговор
    Какво се чудите, щом Ники Михайлов варди, значи започваме от 2 гола за противника.
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Сърбинът се усеща, че ще му бият дузпата...и приказва лакърдии като селски запалянко.