Last news in Fakti

30 Март, 2023 11:02 2 413 8

Обрат с изолацията на руснаци и беларуси

  • русия-
  • беларус-
  • спорт-
  • мок-
  • международен олимпийски комитет-
  • украйна-
  • спортисти

В свое изявление той призна, че организацията не може да задължи федерациите да приложат взетото в началото на седмицата решение

 Обрат с изолацията на руснаци и беларуси  - 1

Ситуацията с изолацията на руснаци и беларуси от международните състезания може да претърпи обрат. За това намекна говорителят на Международния олимпийски комитет Марк Адамс. В свое изявление той призна, че организацията не може да задължи федерациите да приложат взетото в началото на седмицата решение.

Както е известно, във вторник МОК взе решение да допусне до надпреварите единствено неутрални спортисти от двете страни, но те трябва да не подкрепят войната на територията на Украйна и да не са свързани с военни и други силови структури в Русия и Беларус. Сега обаче става ясно, че строгите изисквания всъщност не са задължителни.

„Трябва да разберете, че от МОК не зависи дали спортисти от Русия и Беларус ще участват в състезанията. Това ще бъде решение на международните спортни федерации. Ние само направихме предложения, а от тях зависи дали искат да ги приложат. Немалка част от международните спортни федерации трябва да действат оперативно, тъй като в управляваните от тях спортове съвсем скоро започват олимпийските квалификации“, заяви Адамс.

В същото време руският депутат Роман Терюшков направи сериозна атака срещу препоръките на МОК.

„Тези ограничения, според плановете на нашите неприятели, трябва да доведат до бягство на руски спортисти. Не са си направили добре сметките. Всички руски граждани разбират, че МОК е чужд агент за нашата държава. Една неприятелска организация. За цялото ни общество всички неутрални спортисти се явяват предатели на родината“, заяви Терюшков.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опорка

    13 2 Отговор
    Късно, тая васална организация е пред разпад. 85% от света не му харесва да му диктуват 15%, което е напълно нормално.
  • 2 Сандо

    11 1 Отговор
    Просто смениха кукичката.А иначе МОК е може би най-корумпираната и мафиотска организация,оперираща с огромни средства.Тя е толкова закостеняла, че вече е вредна за спорта и трябва да се разтури.
  • 3 444

    0 6 Отговор
    Уплашиха се евразийската алтернатива, късно е чадо
  • 4 безпартиен

    7 0 Отговор
    Двоен стандарт!Имаше ли санкции при войните във Виетнам,Ирак,Афганистан,Сърбия?Някой да протестира тогава?Едните се направиха на интересни сами през 1980 за Олимпиадата в Москва!Другите им го "върнаха" за Олимпиадата в Лос Анджелис 1984 г.!Единствено спортистите страдат,но те и нищо повече не могат да направят!Спортът е държавна политика и ако има изказване против една или друга политика от един или друг спортист,то той изчезва и няма да го чуете и видите повече!Спомнете си името на един наистина голям френски футболист,когато каза,че светът ще стане по добър ако всички хора си изтеглят парите от банките!Помните ли името му?Не?Кантона!
  • 5 Олимпизъм

    1 0 Отговор
    Фсичко е пари приятели
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор
    тиА пИд@ли навремето спретнаха фалшивка на Батето, защото ги нахока, че четири астматички биха всички здрави спортистки от целия свят и станаха Олимпийски шампионки по Биатлон❗
  • 7 Ти си

    4 0 Отговор
    Като дете де занимавах с борба - веднъж на състезание от същия отбор бяхме двама в една категория , треньора ме прати една категория по-нагоре - възпротивих се но треньора ми каза че в горната категория има само един участник и в най-лошия случай ще са класираме втори и ще донеса точки за отборното класиране - станах втори .....

    Та те така и с изолацията на спортисти от Русия и Беларус .....
  • 8 ДЪРТ

    2 0 Отговор
    олимпиади и олимпийското движение не са от вчера в древноста са прекратявали войни и за да участват атлетите МОК се въртят винаги като не дарени свекърви от тая страдат само спортистите същото е и с допинг правилата те са закон в полето еле пък в ски бягането ,биатлона и атлетиката където участва дузини и то елитни състезатели с тежки асматични проблеми и не са умрели още но могат да вземат дузина забранени субстанции забранени като допинг стимуланти за всички останали много странни критерий но са само за някои и пак политика и цветове в спорта има и други странни правила и субективни решения