Last news in Fakti

1 Април, 2023 18:30 1 539 0

Джошуа се завръща на ринга след полунощ

  • антъни джошуа-
  • джърмейн франклин-
  • бокс-
  • спорт

Срещата няма да започне преди 01:00 часа българско време

Джошуа се завръща на ринга след полунощ - 1

След като претърпя поредни поражения от Александър Усик и се би само два пъти от началото на 2021 г., аурата на Антъни Джошуа със сигурност не е това, което беше преди. Въпреки това, преди завръщането му в игра в събота, същият шум и очакване остават, докато феновете на бокса чакат да видят дали той може да започне пътя към изкуплението срещу Джърмейн Франклин.

Срещата няма да започне преди 01:00 часа българско време.

След като не е вкусвал победа от декември 2020 г., когато победи Кубрат Пулев на „Уембли“ по време на пандемията от коронавирус, това чувство за триумф е чуждо на Джошуа, тъй като той започва фаза на възстановяване под ръководството на нов треньор.

Златният олимпийски медалист от 2012 г. се разсърди за влиянието, което Дерик Джеймс е оказал върху него по време на лагера му в Тексас, Джошуа подчертава, че неговият треньор е добавил допълнителни слоеве към репертоара му, вместо да прави промени. Джошуа призна, че изпитва известен натиск да покаже на Джеймс, че си е заслужавал времето и усилията си, а мотивираният боксьор може да представлява само по-голяма заплаха за Франклин.

Най-голямата пречка може да бъде избягването на разсейването, Джошуа е наясно, че трябва да спечели и да го направи убедително, за да засили шума за сблъсък с шампиона на WBC Тайсън Фюри или евентуална среща с Джо Джойс. Независимо от това, че Франклин загуби тази битка, той се заяви на световната сцена, като отслабна значително за сметка на изграждането на мускули. Еди Хърн призна, че е останал изненадан от формата, в която е влязъл Франклин през последните четири месеца.

Джошуа не привлече много похвални коментари от двете си поражения от Александър Усик, а усещането е, че е трябвало да използва размера си в своя полза, вместо да бъде надминат от един от най-технически надарените боксьори в спорта.

Усик се върна от проблемния девети рунд, като вдигна предавките в 10-ия и това му даде тон да вземе рундовете, което в крайна сметка доведе до победа със съдийско решение. Междувременно Франклин не се беше бил с някое по-голямо име, преди да излезе на ринга с Уайт през ноември.

Откакто загуби от Анди Руиз, Джошуа се смята за уязвим боец и това е достатъчно справедлива оценка, като се има предвид, че той загуби три от последните си пет битки и се боксира предпазливо срещу Руиз в реванша. Франклин също е пълен с увереност, след като показа недооценената си класа при поражението срещу Уайт, като 29-годишният боксьор е убеден, че е направил достатъчно, за да спечели тази битка.

Това е рядка битка в тежка категория, в която всеки резултат изглежда възможен. Има толкова голям шанс Джошуа да запише ранна победа или да спечели по точки, колкото и Франклин да нанесе удари, които ще накарат Антъни да бъде по-предпазлив.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА