Last news in Fakti

2 Април, 2023 08:31 3 055 2

Спряха Гран При на Австралия след тежка катастрофа за Албон

  • гран при на австралия-
  • катастрофа-
  • спорт-
  • формула 1

За Ръсел и Сайнц това е изключително неприятно развитие на събитията, тъй като сега всички пилоти пред него ще могат да сменят гумите си и няма да трябва да правят спиране в бокса

Спряха Гран При на Австралия след тежка катастрофа за Албон - 1

Австралийската писта „Албърт парк“ приема третия старт за сезон 2023 във Формула 1, а в Гран При на Австралия от полпозишъна стартира действащият световен шампион Макс Верстапен. Нидерландецът все още не е печелил в Мелбърн, но днес неговите шансове да донесе едва втория успех на Ред Бул в Австралия не са никак малки.

Старт на състезанието! Ръсел успя да поведе с по-агресивно спиране за първия завой, а в третата крива Хамилтън също изпревари Верстапен. По-назад миналогодишният победител Леклер се озова в зоната за сигурност на третия завой и отпадна от състезанието.

1/58 - Кола за сигурност! Заради спрелия болид на Леклер на пистата бе изкарана колата за сигурност още в първата обиколка. В челото Ръсел водеше пред Хамилтън, Верстапен, Сайнц и Алонсо.

При неутрализацията на състезанието Окон, Джоу, Сарджънт, Перес и Ботас влязоха в бокса за смяна на гуми. В същото време повторения показаха, че Леклер се озова в зоната за сигурност след контакт със Строл, който бе разгледан от комисарите и бе преценено, че става дума за състезателен инцидент.

3/58 - Рестарт! След кратък престой на пистата колата за сигурност се прибра в бокса, а Ръсел направи отличен рестарт и запази първото си място пред Хамилтън и Верстапен.

6/58 - Хамилтън направи атака срещу Ръсел в спирането за 11-я завой, след която младият британец се оплака, че тези действия на седемкратния световен шампион не са в интерес на отборната стратегия.

7/58 - Кола за сигурност! Албон напусна състезанието след удар в стената на шестия завой, след който рейс контролът нямаше друг избор, освен отново да изкара колата на сигурността. Лидерът Ръсел и Сайнц влязоха в бокса, за да сложат твърдите гуми, с които да се опитат да завършат състезанието.

Ръсел се върна на пистата на седмата позиция, докато Сайнц зае 11-то място след своя стоп. В челото Хамилтън излезе начело преди Верстапен, Алонсо, Строл, Гасли и Хюлкенберг, които бяха с медиум и все още не бяха спирали.

8/58 - Червен флаг! Заради тежката катастрофа на Албон и разпръснатите от тайландеца отломки и чакъл по трасето състезанието за Гран При на Австралия беше спряно с червени флагове.

За Ръсел и Сайнц това е изключително неприятно развитие на събитията, тъй като сега всички пилоти пред него ще могат да сменят гумите си и няма да трябва да правят спиране в бокса. Същото важи и за пилотите, които спряха в бокса още в края на първата обиколка при първата кола за сигурност.

Състезанието ще бъде подновено в 8:33 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шапката

    3 6 Отговор
    Упадъчни западни ценности, друго си е крос кънтри с лади!
  • 2 Карадере

    3 9 Отговор
    А къде са савецkитe пилоти? Аа то май няма такива :)