Last news in Fakti

2 Април, 2023 18:00 4 630 7

Бивш вратар на Локо (Пд): Златан Ибрахимович ми вкара три гола и ме пита дали пазя без ръце

  • мори диау-
  • локомотив пловдив-
  • футбол-
  • златан ибрахимович-
  • псж

След няколко месеца в клуба дойде нов треньор и ми каза: Ще взема друг вратар, той не е по-добър от теб, но ще играе

Бивш вратар на Локо (Пд): Златан Ибрахимович ми вкара три гола и ме пита дали пазя без ръце - 1

Бившият вратар на Пари Сен Жермен и Локомотив (Пловдив) Мори Диау, който в момента защитава цветовете на френския елитен Клермон и наскоро получи първа повиквателна за националния отбор на Сенегал, коментира престоите си на „Парк де Пренс“ и „Лаута“.

„Имах късмет, че ПСЖ поиска доклади за представянето ми в училище. Иначе щеше да е сложно. Трябваше да обядвам с приятели, но им казах: „Няма да идвам, трябва да направя нещо“. Подписах с ПСЖ и след това се върнах на училище“, разкри стражът, който говори за колегата си Майк Мениян: „С него винаги сме се подкрепяли. Ако единият трябваше да тича, защото е закъснял, другият бягаше с него. Работихме с двама много строги треньори. Харесва ми отговорността, че ако направиш грешка, няма кой да я поправи. Не играх и минута, но съм доволен, че се учих“.

„Озовах се в един отбор със Златан Ибрахимович и на първите три тренировки ми вкара три гола. Той ми каза „О, нямаш ли ръкавици? Без ръце ли пазиш?“. Обърнах се, излях вода върху лицето си. В края на тренировката Златан дойде да ме види, за да ми каже, че ми казва това, за да ме мотивира. Той ми помогна, както всички големи играчи, които срещнах по това време“, обясни Мори Диау.

„Раздялата с ПСЖ ми струваше доста. Накараха ме да изглеждам като лошо момче, никога не съм бил такъв. Всеки човек, с когото съм играл, ще потвърди това. Трябваше да се върна у дома. Някои ме критикуваха, други ме хвалиха. Това беше моята съдба. Трябваше да се боря“, продължи той. Диау коментира и прекараното време в Локомотив Пловдив:

„За първи път се запитах: „Но какво правя тук?“. Истината е, че за да стигна до Пловдив, имах само тази възможност. Предложиха ми да мина проби, проработи и подписах. След няколко месеца в клуба дойде нов треньор и ми каза: „Ще взема друг вратар. Той не е по-добър от теб, но ще играе“. Не исках да оставам на пейката. Тъкмо бях играл отново след няколко месеца и си казах, че ще бъде просто. В крайна сметка беше всичко друго, но не и просто.“


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гейчо

    5 3 Отговор
    Много яка новина може и лъжа да е на този красив момък
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ганьо

    4 0 Отговор
    Да работиш с най големите в занаята си е безцененна практика,браво на момчето че е научило нещо което ще ползва цял живот