Last news in Fakti

2 Април, 2023 19:14 937 0

Реал Мадрид разпиля Валядолид на „Бернабеу“

  • реал мадрид-
  • футбол-
  • ла лига-
  • валядолид

„Белия балет“ разби с 6:0 Валядолид на собствения си „Сантяго Бернабеу“

Реал Мадрид разпиля Валядолид на „Бернабеу“ - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид постигна най-убедителната си победа от началото на сезона. „Белия балет“ разби с 6:0 Валядолид на собствения си „Сантяго Бернабеу“.

Хеттрик за „Кралския клуб“ вкара Карим Бензема. Французиннът вкара втория, третия и четъртия гол в рамките на само седем минути. Първото попадение бе дело на Родриго, който пък асистира и за петото – на Марко Асенсио.

Шестият гол бе отбелязан от Лукас Васкес в 91-ата минута, като за този гол подаде влезлият от пейката Еден Азар.

С победата Реал е на 12 точки от лидера Барселона, докато Валядолид продължава своята битка за оцеляване и е на 15-то място с 28 точки - само един пункт над опасната зона.

Първите няколко минути не предложиха нещо интересно. В 10-ата минута обаче пред вратата на Куртоа се разрази вихрушка. Роке Меса си освободи място за изстрел и намери левия стълб на белгиеца, а само 20 секунди по-късно удар на Мончу мина до вратата.

В средата на първата част Реал сътвори една от марковите си контраатаки. Камавинга отне и подаде към Чуамени, а той към Асенсио, който спечели много терен и намери Родриго в наказателното поле, а бразилецът от изгодна позиция направи 1:0, завършвайки много голмайсторски нападението на "белите".

Почти веднага Реал можеше и да удвои. Бензема овладя центриране на Родриго отдясно, завъртя се и стреля, но Асенхо показа чудесен рефлекс.

При втория създаден шанс грешка нямаше и Реал поведе с 2:0 Винисиус си освободи място да центрира и намери по отличен начин Бензема, който с глава прати топката в опразнената врата.

Минута след гола Асенсио излезе сам срещу Асенхо, но не успя да го преодолее.

В следващата ситуация колосът от Мадрид вкара трети гол. Винисиус комбинира с Бензема пред пеналта, а французинът залъга двама и с мощен удар намери горния ляв ъгъл на Асенхо, само четири минути след първи си гол.

След още три минути Бензема вкара и третия си гол, завършвайки своя хеттрик. Родриго се освободи от противник и центрира във вратарското поле, а Бензема с акробатичен удар с гръб към вратата вкара много ефектен гол.

Второто полувреме започна точно както и първото - с гледа на "бланкивиолетас". Кике Перес разтресе десния страничен стълб на Куртоа, след като през първата част Меса намери левия. В следващите минути динамиката поспадна. В 63-ата минута Реал стигна до нов чист шанс, след който Родриго удари греда.

Малко след това шампионът на Испания отбеляза и пети гол чрез Родриго, но попадението не бе зачетено заради игра с ръка на Винисиус в хода на атаката.

В 72-ата минута Асенсио матира Асенхо за пети път. Левичарят искаше да комбинира с Азар, но не успя. При втория опит за двойно подаване, то се получи - Родриго му върна топката и от движение испанецът прати топката в мрежата.

В 86-ата минута Еден Азар се размина с попадение, стреляйки неточно от изгодна позиция.

В самия край на срещата и Лукас Васкес се разписа. Асенхо не успя да изрита добре една топка, пращайки я на крака на Азар, който се отчете с асистенция за Васкес. Десният флангови футболист не сбърка останал очи в очи с вратаря - 6:0.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА