Last news in Fakti

4 Април, 2023 11:00 1 593 1

Вкараха в затвора футболист, карал пиян и убил дете

  • рай влут-
  • футбол-
  • затвор-
  • пиян-
  • убийство

Съдът в Харлем се произнесе по инцидент от 2021 г., когато той играеше за Хераклес

Вкараха в затвора футболист, карал пиян и убил дете - 1

Нидерландският нападател - Рай Влут, получи ефективна присъда от 2,5 г. затвор, съобщава Дъ Телеграф. Съдът в Харлем се произнесе по инцидент от 2021 г., когато той играеше за Хераклес. Тогава автомобилът, в който са били Влут и негов приятел, се сблъскал с кола, в която са пътували мъж, жена и две деца. В резултат на катастрофата 4-годишно момченце е пострадало тежко и е починало в болницата. Наложеното от съда наказание лишаване от свобода е по-малко с 1 година от изискването на прокурора по делото.

Тестът на 27-годишния Влут показал наличие на 1,18 промила в кръвта, което е повече от два пъти над допустимото. Освен това той карал със скорост 193 км/ч. Това е и причината той да бъде лишен от шофьорска книжка за 4 г.

Първоначално вината за инцидента е поел приятелят на Влут, който се представил за шофьора. Футболистът обаче решил да каже истината, когато научил за трагичните последици от инцидента.

Неговият адвокат Ерик Томас не се нае да каже дали присъдата ще бъде обжалвана. Това могат да направят и родителите на починалото дете. Когато обаче съдът се произнесе окончателно, Вут ще получи обаждане да се яви в затвора и да излежи присъдата си в Нидерландия.

В момента Влут играе за руския Урал, а преди това бе футболист на Астана (Казахстан). Той е обличал екипите и на 4 клуба в родината си - ПСВ, НАК Бреда, Екселсиор и Хераклес.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подигравка

    9 0 Отговор
    2,5 години за убийство, ето от къде черпим опит.