Last news in Fakti

11 Април, 2023 07:30 959 0

Барселона се издъни у дома (ВИДЕО)

  • барселона-
  • футбол-
  • жирона-
  • ла лига

Каталунците завършиха наравно 0:0 с Жирона

Барселона се издъни у дома (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона завърши наравно 0:0 с Жирона у дома в срещата от 28-ия кръг на Ла Лига. Каталунците не успяха да се реваншират донякъде на своите привърженици след тежката загуба с 0:4 от Реал Мадрид в средата на миналата седмица. Възпитаниците на Шави изиграха слаб мач, в който рядко застрашаваха вратата на своя каталунски съперник. Най-чистото положение в срещата пропусна Тати Кастеянос, който не успя да се разпише сам срещу Марк-Андер тер Стеген.

Така все пак Барселона увеличи аванса си на върха във временното класиране. "Блаугранас" събраха 72 точки и имат 13 аванс пред втория Реал Мадрид. Жирона е 11-и с 35 точки.

Първата по-интересна ситуация беше пред вратата на домакините. Ернандес проби отляво и центрира на далечната греда, където Виктор Циганков отправи удар от движение на далечната греда, но топката профуча покрай вратата. Малко след това топката се озова в Роберт Левандовски в наказателното поле. Полякът потърси горния десен ъгъл, но ударът му премина над вратата.

В 9-ата минута гостите можеше да си вкарат куриозен автогол. Рафиня опита пас пред наказателното поле. Гацанига излезе с идеята да играе с топката, а Буено я върна към вратата. Вратарят в последния момент с крак успя да избие влизащата във вратата му топка в ъглов удар.

В 24-ата минута защитата на "блаугранас" остави непокрит в наказателното поле Ернандес. Защитникът отправи удар с глава, който премина покрай вратата. В 37-ата минута домакините пропуснаха две отлични възможности за гол. Фати с пас от дълбочина намери Роберто на далечната греда. Халфът се измъкна от защитата и опита удар от малък ъгъл, но Гацанига успя да избие в корнер. След неговото изпълнение Араухо отправи удар с глава, който отново аржентинският страж спаси. Останаха обаче съмнения, че топката е преминала голлинията, но ВАР потвърди, че попадение няма.

В края на първата част шанс за гол се откри и пред Фати. Нападателят получи от Левандовски и отправи удар от границата на наказателното поле, но над горната греда.

В началото на втората Ерик Гарсия успя да се измъкне от опеката на съперник при центриране от корнер и отправи удар с глава, който мина над вратата. В 55-ата минута Гарсия пусна страхотен извеждащ пас за Тати Кастеянос. Нападателят остана очи в очи с Тер Стеген и успя да го преодолее, но не и да намери очертанията на вратата.

Малко след това Гави получи отляво, навлезе в наказателното поле и отправи удар, но след рикошет топката излезе в корнер. В добавеното време на мача Гави засече с глава центриране от корнер на близката греда, но отново Гацанига демонстрира отличен рефлекс и изби. В шестата минута на продължението Араухо проби отдясно и намери Левандовски в наказателното поле. Полякът отправи опасен удар с пета, който обаче беше избит в корнер.

Барселона - Жирона 0:0

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Гарсия, Балде, Роберто, Бускетс, Гави, Рафиня, Фати, Левандовски

Жирона: Гасанига, Мартинес, Буено, Лопес, Ернандес, Ромеу, Вийя, Мартин, Гарсия, Циганков, Кастеянос


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА