Last news in Fakti

11 Април, 2023 11:56 1 012 8

Преподаватели в НСА ще помагат на Топузаков в Левски за мача с ЦСКА

  • елин топузаков-
  • левски-
  • футбол-
  • данаил иванов-
  • григор гутев-
  • нса

Това са Данаил Иванов и Григор Гутев

Преподаватели в НСА ще помагат на Топузаков в Левски за мача с ЦСКА  - 1
Снимка:

Помощници на временния старши треньор на Левски Елин Топузаков ще бъдат двама млади специалисти, които работят в школата на "синия" клуб, съобщава „БТА“. Това са Данаил Иванов и Григор Гутев, като и двамата са преподаватели и в Националната спортна академия. Третият човек в щаба е треньорът на вратарите Божидар Митрев, който остава от екипа на вече напусналия Станимир Стоилов.

Данаил Иванов до момента работи в школата на Левски, където юношите (младша възраст) в Елитната група до 17 години. Той е роден през 1988-а година. Продукт е на "синята академия", а кариерата му като футболист преминава през Струмска Слава (Радомир), Белите орли, Рилски спортист, Сливнишки герой, Хебър и Велбъжд (Кюстендил).

Григор Гутев е от Габрово, специалист е по лека атлетика, но в последните години е един от най-прогресиращите млади специалисти по футболен фитнес. Именно заради тези му качества е привлечен да развива младите таланти в Левски. Работата му е отлично позната на Топузаков, което е и причина да го вземе в щаба си.

Придобилият статут на икона за феновете Стоилов си тръгна веднага след победата с 1:0 над Локомотив (София) в 25-ия кръг на Първа лига, но решението му зрееше дълго време и напрежението ескалира неимоверно в последните седмици. На последната си пресконференция той обяви, че с него си тръгва единствено Цанко Цветанов, а останалите му асистенти са млади и заслужават да останат да работят. Освен Цветанов, в щаба бяха Тодор Симов, Димитър Телкийски и Божидар Митрев, но единствено бившият вратар остана.

Елин Топузаков до момента водеше втория отбор на Левски и юношите (старша възраст), а сега застава за трети път като наставник на първия отбор. Той беше временен вариант през 2014-а година, стана старши треньор в периода 2016-2017 и сега отново е призован да застане на пейката. На Левски предстои дерби с ЦСКА в дните след Великден, но за бившия централен защитник това едва ли може да бъде притеснение, предвид историята му на терена и край тъчлинията.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    11 0 Отговор
    Цирка започна ........
  • 2 Кухорог - 1914

    11 1 Отговор
    Сложихме тирето "Леевски - Палмсбет" вечно втори

    Коментиран от #3

  • 3 Левски 1914

    3 10 Отговор

    До коментар #2 от "Кухорог - 1914":

    Литекс с ТИРЕ е цска МЕНТЕ!

    Коментиран от #5

  • 4 Булдог

    9 1 Отговор
    Е ,щом са от НАСА, ЦСКА има шанс
  • 5 Жалко си

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Левски 1914":

    Каза ли на малките телета, че сложихте тирето, кухорого?

    Коментиран от #6

  • 6 Хамрун.2022

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Жалко си":

    Няма страшно!!!!!
    Тук има един специалист. Той много добре разбира от лицензи,тирета,ментета и т.н.
    Вече има проект:
    Лесни-ПакБит-1914
  • 7 Алчният спонсор

    5 0 Отговор
    ПалмсБет ще вземи и от приходите от билети пари за вечното дерби, да знам да не ходя, ако ще плащам на ПалмсБет за билет?
  • 8 пенко

    1 1 Отговор
    ЦСКА Е БРАТ НА "ЛЕВСКИ " -- НЯМА ДА ПОСЕГНАТ В ТЕЖКОТО ИМ ВРЕМЕ ---ЩЕ ПОДЕЛЯТ ТОЧКИТЕ - С НАЙ - ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ ---А ПОСЛЕ ПАК ЩЕ СА "ВРАГОВЕТЕ " !!!!!!!!!!!!!! ХАЗАРТЛЕРИ - ИГРАЙТЕ ТВЪРДО ЗА РАВЕН !!!!!!!!!!!!!!!