Last news in Fakti

12 Април, 2023 23:58 1 835 2

Реал Мадрид нокаутира Челси в Шампионската лига

  • реал мадрид-
  • футбол-
  • челси-
  • шампионска лига

"Белия балет" спечели само с 2:0

Реал Мадрид нокаутира Челси в Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Настоящият европейски шампион Реал Мадрид надделя над гостуващия на стадион „Сантиаго Бернабеу“ тим на Челси с резултат 2:0 в първи ¼-финален сблъсък в Шампионската лига.

Домакините отбелязаха по едно попадение в двете полувремена, като капитанът Карим Бензема откри в 21-ата, а резервата Марко Асенсио удвои и оформи крайния резултат в 74-ата минута. Гостите от Лондон пък играха с човек по-малко от 59-ата минута, когато Бен Чилуел беше изгонен с директен червен картон.

Реал Мадрид нокаутира Челси в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС


Старши треньорът на домакините - Карло Анчелоти, заложи на същия стартов състав, с който „Лос Бланкос“ излязоха при успеха с 4:0 над Барселона преди седмица за Купата на Испания. На вратата бе Тибо Куртоа, а пред него бяха поставени Даниел Карвахал, Едер Милитао, Дейвид Алаба, който бе предпочетен пред бившия играч на англичаните Антонио Рюдигер, а Едуардо Камавинга действаше по левия бек. Федерико Валверде, Тони Кроос и Лука Модрич оперираха в халфовата линия. Тройката в нападение пък беше оформена от Родриго, капитанът Карим Бензема и Винисиус Жуниор.

Мениджърът на Челси - Франк Лампард, беше избрал схема с трима централни защитници пред вратаря Кепа Арисабалага в лицето на Уесли Фофана, възстановеният капитан Тиаго Силва и Калиду Кулибали. Н’Голо Канте също бе титуляр в центъра заедно с Матео Ковачич и Енцо Фернандес, а като халф-бекове действаха Бен Чилуел и Рийс ДЖеймс. Кай Хавертц е оставен на пейката, като в атака бяха поставени Рахийм Стърлинг и Жоао Феликс.

Реал Мадрид нокаутира Челси в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Срещата стартира с ранен шанс за гостите от Челси, които можеха да поведат в резултата още във втората минута. Тогава добро взаимодействие между Н’Голо Канте, Рахийм Стърлинг и Жоао Феликс, изведе португалският нападател зад защитата на Реал Мадрид. Феликс напредна към наказателното поле, влезе в него отдясно и стреля в близкия ъгъл, но Тибо Куртоа изби в ъглов удар. Трябва да се отбележи, че и Едер Милитао успя да настигне нападателя на гостите и направи достатъчно, за да ограничи изстрела му.

Само в първите седем минути вече двама играчи бяха санкционирани с жълти картони - Уесли Фофана от Челси и Едуардо Камавинга от Реал. При нарушението на французина последва свободен удар за лондончани отдясно на наказателното поле, но ударът на Бен Чилуел бе досста неточен.

Реал Мадрид нокаутира Челси в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

След първоначалния натиск на „сините“ Реал създаде първата си ситуация в 12-ата минута, когато двамата заподозрени – Винисиус Жуниор и капитанът Карим Бензема, комбинираха добре в наказателното поле, а французинът стреля от малък ъгъл, но Кепа Арисабалага улови.

В 17-ата минута Енцо Фернандес изгуби топката в собствената си половина от Федерико Валверде, който тръгна към наказателното поле и шутира от дистанция, но далеч в аут.

Настоящият шампион в турнира обаче първи удари в 21-ата минута. Даниел Карвахал даде чудесно подаване в наказателното за Винисиус, който мина покрай Фофана и засече леко топката от въздуха и я насочи към вратата, но Кепа успя да реагира. Кълбото обаче попадна на пътя на Бензема, който на празна врата нямаше проблем да вкара – 1:0.

Реал Мадрид нокаутира Челси в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Челси опита да отговори мигновено в 23-ата минута, когато Канте комбинира с Рийс Джеймс отдясно, който премина покрай Камавинга и центрира ниско на първа греда, където Стърлинг изпревари Милитао и засече, но Курто изби в корнер.

Три минути по-късно събитията отново преминаха на отсрещната врата. Вини Жуниор проби отляво в наказателното, мина отново покрай Фофана и копна чудесно топката над Кепа, но Тиаго Силва успя да изчисти точно пред голлинията.

Гостите се прибраха в своята половина и изчакваха своите шансове на контраатака, което даваше шанс на домакините да създават притиснат опонента. В 34-ата минута отново „белите“ бяха пред вратата на съперника, когато Родриго получи пхубаво подаване от Бензема отдясно в наказателното, измъкна се елегантно от Силва и стреля от малък ъгъл, но още веднъж испанският страж на „сините“ отрази.

Реал Мадрид нокаутира Челси в Шампионската лига
Снимка: БГНЕС

Пет минути преди края на първата част Лука Модрич центрира отляво в наказателното поле, където Дейвид Алаба беше изпуснат и засече с тила си, но Кепа улови.

В 44-ата минута Феде Валверде стреля силно пред пеналтерията, но отново Кепа беше добре позициониран и удоли.


Втората част стартира, както първата – с шанс за Челси. В 48-ата минута Жоао Феликс стреля технично отляво в наказателното поле, но Куртоа улови.

Реал отговори с отличен шанс за второ попадение две минути по-късно. Винисиус проби прекрасно отляво, влезе в наказателното поле, стигна до аутлинията и върна за Бензема на границата на пеналтерията, който пък я предостави за Модрич, който стреля отлично с десния крак към горния ляв ъгъл на Кепа, но топката профуча малко над вратата.

Първата промяна беше извършена в 55-ата минута, която обаче беше и принудителна. Калиду Кулибали напусна с травма и бе заменен от Марк Кукурея.

Четири минути по-късно ситуацията за гостите остана още по-тежка, след като Бен Чилуел беше изгонен с директен червен картон. Модрич изведе с чудесен пас по въздуха Родриго на скорост зад защитата на Челси. Влезлият преди малко Кукурея беше преодолян и се наложи на английския защитник да спира бразилеца точно пред наказателното поле, като го задържа и събори. Той обаче беше последен в защитата на „сините“, което означаваше червен картон за него.

От последвалия пряк свободен удар Бензема стреля ниско и точно покрай стената, но Кепа улови.

Франк Лампард реагира с две промени и пусна в игра Кай Хавертц и Трево Чалоба на местата на Рахийм Стърлинг и Жоао Феликс. За Реал пък се появиха Марко Асенсио и Антонио Рюдигер, които замениха Родриго и Едуардо Камавинга.

Само три минути след появата си на терена Марко Асенсио даде комфортна преднина на Реал, след като играчите на Челси проспаха статично положение в 74-ата минута. Модрич отигра късо от корнер за Тони Кроос, който комбинира с Вини Жуниро отляво в наказателното поле, а той върна към дъгата пред пеналтерията, където Асенсио стреля ниско по тревата с левия крак в близкия ъгъл на Кепа и не му остави шансове за 2:0.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    2 0 Отговор
    За сега е само нокдаун.
  • 2 ссссссс

    4 0 Отговор
    Шефа им каза 3:0 щели да бият Челси ,сигурно за реванша е говорил