Last news in Fakti

19 Април, 2023 15:35 824 4

Барса работи усилено зад кулисите за Меси: Договор за две години и сериозни приходи от завръщането му

  • барселона-
  • лионел меси-
  • футбол-
  • псж

35-годишният аржентинец трябваше да напусне клуба на сърцето си през 2021-а година, когато каталунците не успяха да подновят договора му поради финансови проблеми

Барса работи усилено зад кулисите за Меси: Договор за две години и сериозни приходи от завръщането му - 1

Барселона работи усилено зад кулисите, за да сбъдне голямото желание на милиони фенове да видят Лионел Меси обратно на „Камп Ноу“. 35-годишният аржентинец трябваше да напусне клуба на сърцето си през 2021-а година, когато каталунците не успяха да подновят договора му поради финансови проблеми. След като прекара два сезона в ПСЖ, Меси се очаква да стане свободен агент през лятото и завръщането Барса е отново на картата.

Журналистът Фернандо Поло от Mundo Deportivo сега твърди, че Барселона планира да предложи на Меси договор за 1 или 2 години. Ако световният шампион се съгласи на втория вариант, той ще бъде в основата на планираните чествания, посветени на 125-годишнината на клуба.

Изданието допълва, че желанието на президента Жоан Лапорта да върне аржентинеца на „Камп Ноу“ е мотивирано не само по спортни и сантиментални причини. Каталунците се надяват евентуалното завръщане на седемкратния носител на „Златната топка“ да има положително въздействие върху финансите на клуба.

Mundo Deportivo пише още, че преди пандемията Меси е носел на клуба между 250 и 300 милиона евро. Надеждите на ръководството сега са, че приходите ще бъдат дори по-сериозни, след като феновете ще бъдат ентусиазирани от завръщането на Меси, който освен това вече е със статута на световен шампион. Смята се, че тази операция може да съставлява 25 процента от общия бюджет на Барселона през следващия сезон. Според някои прогнози този дял може да достигне и 33 процента.

Настоящото споразумение на нападателя с ПСЖ е до лятото на 2023-а година. Този сезон той има 35 мача за клуба, в които отбеляза 20 гола и направи 18 асистенции.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 меси колко да е велик???

    1 1 Отговор
    тия от барса като селекционери са вир вода явно парите дето хвърлят за меси не са изкарани по най чистия начин този аржентинец не струва такива пари той отдавна един посредствен играч видяхме го как цели отбори играят само за него и не става номер 30 смях на игрището дори и функционално не става

    Коментиран от #3

  • 3 Ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "меси колко да е велик???":

    Много си неграмотно,мом@че.Избутай поне основното и после споделяй мисли.
  • 4 браво

    0 0 Отговор
    залудо работи залудо не стой тия от барса да си закупят млад футболист дето може повече от тоя меси вече е с футбола на вие избор голям има