Last news in Fakti

25 Април, 2023 10:50 3 377 3

Напитка парализира изцяло футболист на Арсенал

  • даниел кейн-
  • арсенал-
  • футбол

23-годишният Даниел Кейн е в чудесна форма и дипломиран електротехник, но едно вечерно излизане се оказва фатално

Напитка парализира изцяло футболист на Арсенал - 1

Бивш футболист от академията на Арсенал е напълно парализиран и се нуждае от 24-часови грижи в инвалидна количка след консумация на напитка. 23-годишният Даниел Кейн е в чудесна форма и дипломиран електротехник, но едно вечерно излизане се оказва фатално.

На 9 юни 2020 г. приятелите му забелязват, че Даниел е с променен цвят на лицето и е неконтактен. Те незабавно викат линейка и опитват да го реанимират до пристигането на парамедиците. Смята се, че в питието му може да е сипано вещество, което е причинило сърдечен арест.

След борба за живота му, продължила 24 минути, сърдечният ритъм на Кейн е възстановен. Мозъкът и гръбначният му мозък обаче са лишени от кислород твърде дълго.

"Веднага отидохме в болницата заедно с баща му и сестра му. Рано сутринта опитаха да ни подготвят, че той няма да се събуди, но аз настоях да не се отказват. Няма как да приема, че ще си отиде просто така", споделя майка му Трейси Кейн.

Лекарите обясняват на семейството, че дори и да излезе от комата, Даниел ще остане във вегетативно състояние. След 25 дни обаче футболистът се събужда и постепенно възвръща когнитивните си функции, което е определено като чудо.

Вече две и половина години той е у дома, но се нуждае от денонощни грижи, поети изцяло от майка му. Даниел получава шанс да се изправи и да ходи отново чрез организация, която му осигурява интензивна рехабилитационна терапия. Лечението обаче е финансирано само частично. Цената е 68 евро на час, а парите се набират чрез акаунт в платформата GoFund Me.

След като напуска Арсенал, Кейн носи екипите на нискоразредни отбори. Освен това е квалифициран електроинженер и е работил по значими глобални и локални проекти, включително за Google в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    25 7 Отговор
    Не е от напитаката, а от инжекцията.

    Коментиран от #3

  • 2 ХАХАХА

    22 2 Отговор
    Страхотни сте ! Няма разлика между електротехник и електроинженер, то и в България от Техническия 30 години учат за електроинженери и излизат електротехници.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.