Last news in Fakti

27 Април, 2023 06:22 2 555 1

Шок в Мадрид! Райо Валекано препъна Барселона!

  • райо валекано-
  • барселона-
  • ла лига-
  • футбол

Райо удари Барса с 2:1

Шок в Мадрид! Райо Валекано препъна Барселона! - 1
Снимка: БГНЕС

Oтборът на Райо Валекано победи с 2:1 Барселона у дома в мач от 31-ия кръг на Ла Лига. Райо стигна до деветата позиция в испанския шампионат с 43 точки, докато каталунците запазват преднина от 11 пункта на върха. Райо Валекано отново препъна Барса, след като в последните четири срещи между двата тима мадридчани вече имат три победи, а един от двубоите завършва при равен.

Срещата започна с добра игра на домакините. В 8-ата минута Иси Пласон преодоля няколко човека и стреля по трева. Тер Стеген бе хванат неподготвен, но все пак успя да се справи с удара и спаси. В 17-ата минута пък Серхио Камейо се оказа в наказателното поле на Барса и опита изстрел, който обаче бе отразен от стража на каталунците.

Две минути след това все пак именно Камейо намери Алваро Гарсия, който стреля от движение и прати топката в долния десен ъгъл за 1:0.

В 28-ата минута Феран Торес центрира при ъглов удар, а до топката стигна Роналд Араухо, който засече с глава, но на сантиметри от целта. Две минути преди края на първото полувреме Барселона стигна до гол чрез Роберт Левандовски. Попадението на поляка обаче бе отменено заради засада.

В последните секунди на полувремето Серхио Камейо се извиси в пеналтерията на Барса, за да стреля с глава. В удара му обаче нямаше сила и Тер Стеген уверено се намеси.

В 53-ата минута Райо Валекано наказа груба грешка на Френки де Йонг, който изгуби топката, а Франсиско Гарсия остана сам срещу вратаря. Той навлезе в наказателното поле на каталунците и не сгреши, пращайки топката покрай Тер Стеген и в мрежата за 2:0.

Десет минути по-късно отново Камейо бе близо до гола с шут от вътрешността на пеналтерията, който обаче прелетя над напречната греда.

В 83-ата минута Роберт Левандовски успя да стигне до топката и реализира попадение, преодолявайки стража на Райо Валекано.

Четири минути след това Флориан Лежюн опита интересен и труден изстрел от много далечна дистанция, който обаче мина високо над съперниковата врата.

Барселона така и не успя да стигне до друго голово положение, от което да се възползва и загуби гостуването си.

В друг мач от този кръг Селта Виго победи Елче у дома. Единственото попадение дойде в заключителните минути на срещата и бе дело на Джоузеф Айдо.

Селта продължава да заема 12-то място в Ла Лига, докато Елче е на дъното с едва 13 точки след 31 мача в шампионата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    4 0 Отговор
    Лелееее, "шок и ужас"......
    При загубата и на Реал,не виждам драма,ама щом журналиста я е видял такъв шок,може и да е вярно.
    Само смешни и еднотипни заглавия на статии.