Last news in Fakti

27 Април, 2023 12:30 1 571 0

Арсенал понесе тежък удар от Ман Сити, но имаше и добра новина

  • арсенал-
  • шампионска лига-
  • футбол-
  • манчестър сити-
  • висша лига

Класиране за участие в Шампионската лига през следващия сезон

Арсенал понесе тежък удар от Ман Сити, но имаше и добра новина  - 1
Снимка: БГНЕС

В сряда вечер Арсенал понесе тежък удар по амбициите си да триумфира с титлата в Англия и вече не зависи само от себе си в борбата с Манчестър Сити. Има обаче и една хубава новина за тима от “Емиратс” - класиране за участие в Шампионската лига през следващия сезон.

Това стана факт, след като Брайтън загуби с 1:3 от Нотингам Форест и по този начин вече и на теория “топчиите” не могат да бъдат изместени от топ 4.

Арсенал пропусна последните пет кампании в ШЛ, след като преди това беше част от турнира непрестанно в продължение на 17 сезона.

За последно лондончани играха в надпреварата през сезон 2016/17 г. Тогава тимът, воден от Арсен Венгер, завърши първи в група с Лудогорец, Пари Сен Жермен и Базел. После на 1/8-финалите обаче Арсенал беше унижен от Байерн (Мюнхен) след две загуби с по 1:5.

Последваха пет години във втория по сила клубен турнир - Лига Европа. През този период английският отбор загуби един финал (от Челси - 2018/19 г.), два пъти стигна до полуфинал, веднъж до 1/8-финал и веднъж само до 1/16-финал.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА