Last news in Fakti

28 Април, 2023 22:06 1 619 1

Локомотив Пловдив удари Спартак Варна и го остави на дъното

  • спартак варна-
  • футбол-
  • локомотив пловдив

„Соколите“ остават последни с 16, на точка зад Хебър, който е и с мач по-малко

Локомотив Пловдив удари Спартак Варна и го остави на дъното - 1

Локомотив Пловдив победи с 3:1 Спартак Варна във втория мач от програмата на efbet Лига от 28-ия кръг. По този начин „черно-белите“ събраха 46 точки и се качиха на шестата позиция, с пункт пред Славия. „Соколите“ остават последни с 16, на точка зад Хебър, който е и с мач по-малко.

Джовани откри в 7-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Роберто Хименес при един удар на Петър Витанов. Играещият под наем във Варна именно от „смърфовете“ - Луан, изравни минута преди края на първата част. Вторият гол за домакините бе дело на Мартин Паскалев в 68-ата минута. Бранителят, който в миналото е бил част от школата на Спартак вкара с глава от няколко метра. Около четвърт час преди края на двубоя варненският тим остана с 10 души на терена след червен картон на капитана си Пламен Димов, а в края на двубоя Димитър Илиев оформи крайното 3:1.

След само 180 секунди игра Локомотив имаше претенции за дузпа. При една отбита топка Витанов стреля към вратата на "соколите", а Хименес спря топката с ръка. След ВАР бе отсъден 11-метров наказателен удар, който Джовани много хладнокръвно реализира.

Спартак бързо се съвзе. В 12-ата минута удар на Ивей Ромееш мина над напречната греда. Две минути по-късно и "смърфовете" можеха да вкарат. Димитър Илиев се озова на върха на атаката на тима си и опита технично да копне топката над Дичевски, като сантиметри го разделиха от гол за 2:0.

Локомотив стигна до още един шанс, но удар на Дион се отклони в една от гредите зад Дичевски. В 31-вата минута се откри още една възможност за Спартак - Ивей Ромееш се размина с подаване от фланга на Евандро. Две минути по-късно Джовани се отскубна от отбраната на Спартак, но в решителния момент, когато трябваше да нанесе изстрел, бе спрян с шпагат от Иван Йорданов.

Пет минути преди края на частта Баланюк излезе сам срещу Хоркаш. Украинецът опита да залъже вратаря, но се получи нещо като удар, който бе избит от голлинията от Витанов.

Точно минута преди да изтече първата част Луан направи 1:1. Бразилецът, който играе под наем за Спартак именно от Локо Пд, засече с глава центриране от десния фланг. Попадението бе преразглеждано от ВАР в продължение на две минути.

Още един пропуск на Баланюк в началото на втората част! Иван Йорданов проби отдясно и пусна прострелно подаване към малкото наказателно поле. Там обаче Денис Баланюк не успя да вкара, а прати топката високо над вратата.

В 68-ата минута поредното центриране на Локомотив Пловдив бе отклонено от първа греда към втора, където Мартин Паскалев отбеляза с глава от броени метри за 2:1.

Минути след попадението Пламен Димов събори по груб начин откъсващия се Джовани и получи жълт картон. След преглед с ВАР обаче, решението бе променено и капитанът получи червен картон, оставяйки Спартак с 10 души на терена.

Дълбоко в продължението на мача Локомотив сложи точка на спора. Димитър Илиев отбеляза във вратата на Иван Дичевски, след като преди това стражът отрази удар на Петър Андреев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    1 1 Отговор
    Създадени и съществуващи само за тото
    Кюстендилският катун