Last news in Fakti

28 Април, 2023 19:44 1 227 2

Славия подчини Септември на "Васил Левски"

  • септември софия-
  • славия-
  • футбол

Тони Тасев даде аванс на „белите“ в края на първото полувреме, а в 75-ата минута Владимир Николов удвои аванса за Славия. Единственото попадение за Септември бе дело на Кристиян Пешов

Славия подчини Септември на "Васил Левски" - 1

Славия се наложи над Септември София с 2:1 на Националния стадион „Васил Левски“ в двубой от 28-ия кръг на efbet Лига. Срещата бе изгледана от Димитър Бербатов и Мартин Петров. Тони Тасев даде аванс на „белите“ в края на първото полувреме, а в 75-ата минута Владимир Николов удвои аванса за Славия. Единственото попадение за Септември бе дело на Кристиян Пешов.

След този успех „белите“ се изкачва до 6-о място в efbet Лига с актив от 45 точки, оставяйки зад себе си Локомотив Пловдив, който е и с мач по-малко. Септември пък е на 13-а позиция с 22 пункта в актива си и продължава битката за своето оцеляване в първия ешелон.

Септември започна по-активно срещата. Във втората минута Асен Георгиев подаде от задно поле и изведе Мартин Петков, който излезе сам срещу Светослав Вуцов, но вратарят на Славия скъси ъгъла и двамата футболсти се сблъскаха, което наложи влизането на лекарските екипи.

Мартин Стоянов напредна по дясното крило и центрирар в наказателното поле в 20-ата минута, където Симеон Александров засече, но не намери очертанията на вратата, пазена от Светослав Вуцов.

Мартин Стоянов навлез в наказателното поле и отклони за Мартин Петков, който шутира около точката за изпълнение на дузпа в 28-ата минута, но топката прелетя над напречната греда.

Галин Иванов надигра Мартин Николов по десния фланг в 44-ата минута и центрира на втора греда, където Тони Тасев надигра Константин Чешмеджиев във въздуха и с глава прати топката в мрежата на Септември, за да изведе Славия напред в резултата.

Симеон Александров проби към центъра в третата минута на добавеното време, заложи топката на по-силния си десен крак и потърси горния десен ъгъл, но ударът му не бе точен.

Четвърт час след началото на второто полувреме двата отбора не успяха да стигнат до опасно положение пред някоя от двете врати.

Кристиян Пешов комбинира с Себастиан Якубяк, който се обърна в наказателното поле в 72-рата минута и шутира по посока на вратата, но Светослав Вуцов внимаваше и отрази.

След груба грешка в центъра на терена от страна на Петър Чуич в 76-ата минута, Крис Добрев отне топката и напредна през средата, след което комбинира с Владимир Николов, който хладнокръвно шутира и удвои аванса на Славия.

Кристиан Добрев преодоля бранител на Септември и шутира в наказателното в 85-ата минута, но ударът му премина покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Димитър Шейтанов.

Мартин Петков центрира отдясно в 88-ата минута, в наказателното поле Влатко Стояновски се размина с топката, след което последва удар на Кристиян Пешов, който преодоля Вуцов и така върна едно попадение за Септември, който не успя да стигне до нищо по-интересно до края на двубоя.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Славия

    2 1 Отговор
    Браво

    Коментиран от #2

  • 2 На нас

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Славия":

    ни трябва 7-мо място, а не 6-то!