Last news in Fakti

4 Май, 2023 07:08 1 163 0

Манчестър Сити разби Уест Хем и се завърна на върха във Висшата лига (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • уест хем-
  • висша лига-
  • ерлинг холанд

Двубоят бе от 28-ия кръг на първенството и беше белязан от поредния рекорд на Ерлинг Холанд

Манчестър Сити разби Уест Хем и се завърна на върха във Висшата лига (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити разби Уест Хем с 3:0 у дома и се завърна на върха във Висшата лига. Двубоят бе от 28-ия кръг на първенството и беше белязан от поредния рекорд на Ерлинг Холанд. Норвежецът се разписа в 70-ата минута, като това беше неговият 35-и гол от началото на сезона. Така той подобри постижението на Алън Шиърър и Анди Коул от 34 попадения. За "гражданите" се разписаха още Нейтън Аке (50) и Фил Фодън (85).

С успеха Сити събра 79 точки и изпревари Арсенал, който е с точка по-малко. Уест Хем е 15-и с 34 точки.

Първата добра възможност за гол пред домакините се откри в 10-ата минута.Тогава Нейтън Аке засече с глава центриране от корнер, но топката премина над вратата. След половин час игра Джак Грийлиш получи в наказателното поле, освободи се и отправи удар в левия ъгъл, но вратарят се справи.

В 32-ата минута на срещата великолепно двойно подаване между Ерлинг Холанд и нахлулия от задна позиция Родри даде възможност на испанеца да излезе в отлична позиция и да стреля, но кълбото срещна гредата и излезе в аут.

Крепостта на "чуковете" падна в 50-ата минута. Тогава Рияд Марез центрира от пряк свободен удар, а Нейтън Аке беше оставен непокрит на далечната греда и с глава вкара за 1:0.

В 69-ата минута Хулиан Алварес опита опасен удар извън наказателното поле, но Фабиански успя да се справи. Минута по-късно обаче "гражданите" стигнаха до втори гол. Домакините отнеха топката в центъра на терена. Джак Грийлиш напредна и пусна страхотен извеждащ пас към Ерлинг Холанд. Норвежецът овладя и прехвърли Фабиански за 2:0. Това бе попадение №35 за нападателя, като това е нов рекорд за Висшата лига за последните 30 години.

В 85-ата минута "гражданите" направиха преднината си класическа. Защитата на гостите не успя да изчисти добре топката, която се озова в Фил Фодън. Англичанинът отправи удар от границата на наказателното поле, който след рикошет се озова във вратата на Фабиански.

Малко след това Пабло Форналс се озова на стрелкова позиция, но Ортега успя да избие удара му. В продължението на мача Грийлиш проби отляво и намери Фодън. Халфът отправи удар от средна дистанция, но вратарят на гостите се справи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА