Last news in Fakti

18 Май, 2023 18:20 2 150 1

Стойчо Младенов: Благодаря на братя Найденови, че ме отказаха от треньорството в България

  • цска-
  • стойчо младенов-
  • цска 1948-
  • футбол-
  • цветомир найденов-
  • боян найденов

Екзекутора на Ливърпул призна, че не е бил доволен от работната среда за треньорите у нас

Стойчо Младенов: Благодаря на братя Найденови, че ме отказаха от треньорството в България - 1

Легендарният нападател и наставник на ЦСКА Стойчо Младенов гостува в подкаста на Sportal.bg, където говори както за миналото, така и за настоящата ситуация в българския футбол. Екзекутора на Ливърпул призна, че не е бил доволен от работната среда за треньорите у нас. Оперативният директор на ЦСКА 1948 благодари на благодетелите на клуба от Бистрица Цветомир и Боян Найденови за дадената възможност да работи извън треньорската скамейка.

"Беше ми трудно да се адаптирам, защото гъделът в мен беше силен. Вече поугасна. Мисля, че трябва да благодаря на братя Найденови, че ме отказаха от треньорството, специално в България. Защото не приемам начина, по който се работи в клубовете. Не го приемам. Трябва да работим професионално на 100% - да използваме максимално скаутското звено, футболният процес да бъде управляван от футболни хора. Не може българските треньори да позволяват вмешателство на който и да било, да им влияят за състав, селекция и т.н. Да, работата трябва да е съвместна със собствениците, да се обсъжда и да взима правилното решение. Това нещо ме принуди.

Другото, водещото, беше да търсим да бъде един ЦСКА, а не два клуба ЦСКА. Това разединява до определена степен мнението, отношението. Както и да е, пресолихме тази тема да я коментираме. Но тези две неща ме накараха да се откажа от треньорството и да приема работата ми с братя Найденови. Мисля, че решението ми беше правилно, защото в нашия клуб има едно голямо развитие - на трето място сме, класирахме се на финал. В клуба всички сме с характер на победители, искаме да успяваме във всеки мач. Тази година е най-успешна като резултати и развитие на всички нива: детско-юношески футбол, втория отбор, първия отбор. Дай боже да спечелим купата и да участваме в евротурнирите, това всичко е положително", заяви Стойчо Младенов.

Специалистът се върна в миналото и разказа много истории от Берое, ЦСКА и националния отбор. Той си спомни, че когато през 2002 г. поема ЦСКА тогавашният собственик на армейците Васил Божков му е поставил две условия - да се печелят честно мачовете и да бъде победен Левски. Младенов призна още, че харесва прякора си Тройчо. "Левскарите ми го измислиха, но после им се върна тъпкано", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 днес

    5 3 Отговор
    Най-големият женски хленчо в България!!!!!!!!