Last news in Fakti

22 Май, 2023 17:30 973 5

Борис Бекер: Във футбола можеш да се скриеш зад Меси или Мбапе, но в тениса няма как!

  • борис бекер-
  • александър зверев-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • футбол-
  • лионел меси-
  • килиан мбапе

Зверев бе полуфиналист на "Ролан Гарос" миналата година, но именно контузия го извади от мач с шампиона Рафаел Надал

Борис Бекер: Във футбола можеш да се скриеш зад Меси или Мбапе, но в тениса няма как! - 1

Проблемите на Александър Зверев с контузии могат да имат голямо негативно влияние върху германеца в опита му да спечели първи турнир от Големия шлем във Франция, твърди тенис легендата и негов сънародник Борис Бекер.

Зверев бе полуфиналист на "Ролан Гарос" миналата година, но именно контузия го извади от мач с шампиона Рафаел Надал. Впоследствие германецът претърпя операция, а различна травма през септември отложи завръщането му на корта.

Зверев заигра отново през декември и се подготвяше за откритото първенство на Австралия, където отпадна във втория кръг.

Запитан в интервю за Stats Perform дали Зверев може да спечели титлата, Бекер отговори: "Надявам се да го направи. В момента той е в лека криза заради контузията срещу Надал от миналата година. Той буквално си счупи глезена! Нямаше го няколко месеца и още му е трудно да влезе в старата си форма. Не мисля, че някой германец може да спечели тази година. Според мен шампионът ще бъде испанец, сърбин или италианец. Нещо подобно".

Единствената титла, която Бекер не успя да спечели в успешната си кариера, е именно тази във Франция. Той има три от Великобритания, две от Австралия и една от САЩ през 1989.

"Тенисът е изключителен спорт. Той е много важен за играчите и това се вижда в очите им, независимо дали печелят, или губят", продължи Бекер.

"В един отборен спорт можеш да се скриеш зад Меси или Мбапе и пак да си световен шампион, въпреки заслугата да е основно на един човек. Това го няма в тениса. В него трябва да си по-добрият играч".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ханку БраДТ

    0 0 Отговор
    Направете преводът както трябва...Казал че във футбола можеш да се скриеш зад Меси,Мбапе,Божинов или...Благо Георгиев...
  • 2 Ханку БраДТ

    0 0 Отговор
    Превода
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Същата контузия си я направих,на софийски тротоар на 23 февруари 2023г....Той заигра на 7месец,аз започнах да карам автомобил на 61ден, а в момента пръскам и правя всичко на 85ден..Но кракът ми......не е това ,което бе!!!!!!като махна винтовете и планката...ако съм жив ,как ще бъде...в момента съм го намазал със свинска мас и невен и съм го давил с найлон!Боли и ахилеса и при натоварване се надува..изглежда,да е направен прилично,но това е смъртоносна контузия за коне,а за хора е ужасна!Вероятно след 2-3 години Зверев ще забрави за тази ......зверска контузия!
  • 4 глоги

    0 0 Отговор
    В тениса не можеш да се скриеш зад Федерер или зад Надал,просто защото на корта са всичко на всичко 2-ма и грачи,а не 22-ма.
  • 5 ристю

    0 0 Отговор
    Зад Ханко Брат също не става криенето.