Last news in Fakti

31 Май, 2023 12:00 1 819 2

Куче прати в болница боксов шампион

  • тим цзю-
  • бокс-
  • спорт-
  • шампион-
  • куче-
  • болница

С рекорд от 22-0 и в момента притежаващ временната титла на WBO Junior в средна категория, Цзю трябва да защитава колана си срещу Карлос Окампо в Куинсланд, Австралия на 18 юни

Куче прати в болница боксов шампион - 1

Австралийският шампион по бокс Тим Цзю беше откаран в болница за спешна операция, след като беше ухапан от куче докато се забавлявал на барбекю. 28-годишният боец е непобеден професионален боксьор, който е син на бившия безспорен световен шампион Коста Цзю. С рекорд от 22-0 и в момента притежаващ временната титла на WBO Junior в средна категория, Цзю трябва да защитава колана си срещу Карлос Окампо в Куинсланд, Австралия на 18 юни.

Боксьорът получи тежка рана на дясната си ръка, след като беше ухапан от куче в неделя и беше откаран по спешност в болница, за да бъде оперирана раната. Феновете се притесняват, че битката му за титлата срещу Окампо няма да се проведе следващия месец, но мениджърът на Цзю Глен Дженингс настоя, че битката не е застрашена.

„Раната беше повърхностна. Резултатите след операцията са добри. Няма съмнение, че Тим ще бъде готов и 100 процента здрав и фокусиран да се изправи срещу Карлос Окампо на 18 юни“, каза той в изявление.

Цзю, който стана професионалист през 2016 г., се би за последно през март, когато спря бившия световен шампион в полусредна категория Тони Харисън. Промоутърът на Цзю и главен изпълнителен директор на No Limit Boxing, Джордж Роуз, също даде мнение за инцидента с кучето.

„Както всички, бях шокиран и притеснен, когато чух новината за първи път. Това със сигурност не е идеалната подготовка, когато боецът попадне в болница. Най-добрата новина в момента е, че Тим се справя добре. Той има най-добрия и опитен отбор около себе си в световния бокс. Те ме увериха, че ще бъде повече от готов на 18 юни да се изправи срещу Окампо. Ако са уверени, и аз съм уверен. Няма съмнение, че Тим ще бъде готов и 100 процента здрав и концентриран да се изправи срещу Карлос Окампо на 18 юни."

Очакваше се Цзю да предизвика Джермел Чарло за неговите безспорни титли в средна категория в началото на годината, но американецът счупи ръката си на тренировка. Австралиецът се наслаждава на шанса да се бие с Окампо, тъй като вярва, че мексиканецът е на нива над всичките му предишни опоненти.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4 лапи

    0 3 Отговор
    Туй мило кученце се е подразнило от нахалния световен шампион и му е дал заслуженото! Другия път кученцето треа да шампион!
  • 2 Тигри

    0 0 Отговор
    Трябва да се гледат в домашни условия.