Last news in Fakti

31 Май, 2023 14:00 1 370 1

България започна страхотно участието си във Волейболната Лига на нациите

  • волейбол-
  • лига на нациите-
  • спорт

Така българските "лъвици" записаха много важна победа и от гледна точка на това, че двата отбора са от "чалънджър" тимовете през тази година в Лигата на нациите

България започна страхотно участието си във Волейболната Лига на нациите - 1
Снимка: Bulgarian Volleyball Federation

Волейболистките от националния отбор на България започнаха страхотно участието си в най-комерсиалната надпревара - Волейболната Лига на нациите. Момичетата на селекционера Лоренцо Мичели победиха категорично дебютанта Хърватия с 3:0 (25:12, 25:17, 25:19) в първия си мач от турнира в Група 2 от първата състезателна седмица на Лигата, игран тази сутрин в зала "Нипон Гайши" в Нагоя (Япония).

Така българските "лъвици" записаха много важна победа и от гледна точка на това, че двата отбора са от "чалънджър" тимовете през тази година в Лигата на нациите.

Утре (1 юни) България ще играе срещу друг от "чалънджър" отборите в надпреварата - Доминиканската република, който вчера стартира със загуба от домакините от Япония с 1:3 гейма. Срещата е отново от 09,00 часа бългаско време. Хърватия пък ще излезе срещу Германия, която започна с успех над Нидерландия с 3:1. Този двубой е от 06,00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 щамов работник

    3 0 Отговор
    Бравосъ на нашите момичета! Щом са победили категорично дебютантките от Хърватия с 3:0 ,желая им още и много бъдещи успехи!