Last news in Fakti

5 Юни, 2023 10:27 1 139 6

Отчетоха голям успех с включването на спортисти от Русия и Беларус в международните състезания

  • международен олимпийски комитет-
  • томас бах-
  • русия-
  • беларус-
  • международни състезания-
  • спорт

Според Томас Бах, последните няколко седмици са доказали колко са били неправи всички противници на идеята за връщането на състезатели от двете държави в турнирите от световния спортен календар

Отчетоха голям успех с включването на спортисти от Русия и Беларус в международните състезания - 1

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах отчете голям успех с включването на спортисти от Русия и Беларус в международните състезания. Според него, последните няколко седмици са доказали колко са били неправи всички противници на идеята за връщането на състезатели от двете държави в турнирите от световния спортен календар.

Както е известно, руснаци и беларуси бяха извадени от международните спортни прояви след началото на войната в Украйна в края на февруари 2022 г., но в последните месеци започна постепенното им завръщане при определени условия.

69-годишният германец отчете, че спортът е доказал своята единност, въпреки че няколко правителства и различни организации са опитали да разединят общността. Бах говори на генералната асамблея на Асоциацията на международните федерации по летни олимпийски спортове (ASOIF), която се проведе в Лозана.

„Искам да благодаря на съвета на ASOIF, който даде ясен сигнал, че е много важно да се покаже съществуването на разделение между спорта и политиката. Всички са наясно, че големите политически проблеми нямат лесно решение. Такива се предлагат само от популистите. Много международни федерации организираха състезания, прилагайки препоръките на МОК. Именно тези надпревари се оказаха изключително голям успех. Освен това доказаха, че всички противници на включването на спортисти от Русия и Беларус не са били прави“, обяви Бах.

Както е известно, Международният олимпийски комитет препоръча на световните спортни федерации да допуснат руски и беларуски спортисти до своите надпревари, но при определени условия. Според тях състезателите трябва да имат чисто допинг минало, да не са изразявали публична подкрепа към военните действия в Украйна и да не работят за различните силови и военни структури в Русия и Беларус.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    7 0 Отговор
    Господ да им помага!Амин!
  • 2 провинциалист

    10 5 Отговор
    Хубаво е да се видят останки от здрав разум в съвременния запад.
  • 3 Гражданин

    6 10 Отговор
    Колко си платиха за това Московията и подопечната Беларус. И на кого платиха.

    Коментиран от #5

  • 4 ТТТ

    4 4 Отговор
    Е то има ли такива рушляци, които да отговарят на условията или сега ФСБ ще им ги изфабрикува. Тва западните хора са много, ама много наивни в разбиранията си за Разсипия.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 A дано

    1 0 Отговор
    им дойде акъла!