Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Юни, 2023 04:53 1 564 30

Русия използвала мрежа от доставчици, за да избегне международните санкции

  • украйна-
  • русия-
  • володимир зеленски-
  • санкции

Това заяви снощи украинският президент Володимир Зеленски

Русия използвала мрежа от доставчици, за да избегне международните санкции - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия използва мрежа от доставчици, за да избегне международните санкции, целящи да ѝ попречат да произвежда ракети и други оръжия, заяви снощи украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Във видеообръщението на Зеленски се казва, че неназовани страни и компании помагат на Москва да се сдобива с технологии, особено за производството на ракети. Русия е изстреляла стотици ракети срещу украински цели от октомври насам.

"За съжаление, терористичната държава успява да използва технологиите на света чрез мрежа от доставчици, като успява да заобиколи международните санкции", каза Зеленски. Украйна, добави той, е добре запозната с всички усилия на Русия да заобиколи санкциите и ще се стреми да гарантира, че "в руските ракети няма продукти на свободния свят".

През април високопоставен помощник на Зеленски заяви, че украинските сили откриват все повече компоненти от Китай в руските оръжия, използвани в Украйна, тъй като западните доставки са прекъснати от санкциите. Китай отрича да изпраща военно оборудване на Русия, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тези санкции нанесоха основно ущърб

    37 4 Отговор
    на Европа. А вчера гледах последните данни за инфлацията в Европа. Ти да видиш, Русия е единствената страна с дефлация. А страните, кандидатстващи за БРИКС, се увеличават всяка седмица. Макар и от голямо значение, пропагандата не печели войни. Снощи се изумих как онзи американски сенатор, дето щял да ни помага да се борим с дезинформацията, приказва по бТВ за намесата на Русия в предишните им избори. Сириъсли? След като преди месец най-сетне излезе онзи "доклад на Дърам", където заключението е, че няма никакви данни за подобна намеса. Тоест ще борят дезинформацията с тяхна дезинформация. Нещо като пожар се гаси с огън...

    Коментиран от #16

  • 6 Някой да го пита палячото ?!

    29 4 Отговор
    Вече ясно му казаха, че много говори !
  • 7 Отврат

    27 2 Отговор
    Пак ли тоя..,? Що си мислите че ни е важно неговото мнение...?

    Коментиран от #17

  • 8 Зайш ли

    27 3 Отговор
    Във Варшава 500 000 на антиправителствена демонстрация! А пленените сороски медии за влияние нито дума! Лъжите на САЩ са очевидни.
  • 9 погледнете снимката

    22 3 Отговор
    И си помислете под въздействиет на какъв препарат е тоя клоун.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 4 Отговор
    Преди час е започнало контранастъплението на украинските сили!!!
    Напредват с невероятна скорост и почти не срещат съпротива!
    След първите 300 километра превзети за норматив по целия фронт, изведнъж се оказало, че са объркали посоката и напредват на запад
  • 12 Клоуне

    21 1 Отговор
    Ти освободи ли от ареста украинските блогъри,които бяха пуснали видеа с калпавата работа на украинските зенитчици?Пусни ги,излагаш се!Тези 16-17 годишни заплаха ли са за теб?Дори и американските ти приятели се отвращават от теб.Но ти пробутват залежало американско оръжие,на космически цени и за това те поддържат
  • 13 От страни

    23 3 Отговор
    Като го гледам на снимка явно е ударил не само "пътечка" ами "магистрала". Има клипчета в тубата как води съвещания дроиран, кой му е интересно вижте - голям кеф.
  • 14 От страни

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Това ще е причината за затягане и налагане на контрола. Като мярка ще предлоожат въвеждане на цифрови валути и премахване напълно на кеш-а. Новия световен ред в действие. Нали па всичко в полза на "обикновения човек".
  • 15 пешо

    11 0 Отговор
    жалък ревльо
  • 16 От страни

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тези санкции нанесоха основно ущърб":

    То да беше техното гасене с огън пак добре - тмя гасят с бензин, с нафта, с напалм, а по някой път и с С-4.
  • 17 От страни

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Отврат":

    Нали? Да му се доповръща на човек като го гледа тоя клошар. Има ли президентски вид? Президентите са все костюмирани сресани, обръснати.... Само Украйна няма такива - Янукович - крадец на шапки, като млад е дръпал шапките от главите на хората и ги продавал. Порошенко - богат, олигарх, шоколаден крал ама през цялото време се движел с негладен костюм - цяла Европа му се смееше. Тоя с тая керлива фанелка и с бяло под носа ептем тъжния клоун.
    Англичаните го казват "де циркус лефт бат де клаунс стеед" - цирка си замина а клоуните останаха".
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Лекарите са изпуснали ненормалния Зелен

    9 2 Отговор
    И този ни разказва ненормалните си съновидения! Зелен пропаднал фашист и наркоман не ни интересуваш!
  • 21 ФАШИЗКИ МЪЧЕНИК!!

    10 1 Отговор
    ЕЙ, МЕНДИЛ . ВИЖ СИ НАПУШЕНАТА МУТРА !!!!!! 80% ОТ СВЕТА Е С РУСИЯ! ФАШАГИТЕ В КАНАЛА!!!

    Коментиран от #22

  • 22 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    2 9 Отговор

    До коментар #21 от "ФАШИЗКИ МЪЧЕНИК!!":

    ,,БАШ 80% в света не са за РУСИЯ, КОЯТО СЕ ЯВЯВА КАТО АГРЕСОР.БЪЛГАРИЯ и тя има такава ситуация в своята история.Визирам ,че ние започваме дефакто МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА ВОЙНА и навярно знаете как това завърши за нас.МОЖЕ БИ И РУСИЯ Я ОЧАКВА ПОДОБНА СЪДБА.
  • 23 1122

    7 0 Отговор
    Ти не правиш ли същото бе глу.ак,проглуши ни ушите да се оплакваш пък си напълнил ,,държавата"си с американски лаборатории за производство на БОВ,ама нали са на сина на Бай дън си траеш....Всичко се разчува и ще си плащаш за това,нищо не остава ненаказано на тоя свят ей,това да го знаеш.КОЙТО ПРАВИ ЗЛО,ЗЛО НАМИРА! Колко руски граждани си убил през 2014 година?
  • 24 Нека се изявява повече,

    5 1 Отговор
    само предизвиква все по-голяма неприязън навсякъде. Вчера пък казал, че нямало да отиде на срещата на НАТО във Вилнюс, ако Украйна не получи ясна перспектива за членство в НАТО. Казаха им хиляди пъти, че няма как да стане, докато продължава конфликтът, но нахалното джудже не мирясва. Лукашенко ще излезе прав, като го нарече "гнида".
  • 25 ссс

    5 1 Отговор
    докога ще цитирате този наркоман
  • 26 Истината е

    2 1 Отговор
    Че Путин защитава Русия , но и постоянно се гаври с България и нейните алчни политици. Зеленски също е алчняр но той е на американската хранилка.
  • 27 Гладиатора

    2 0 Отговор
    За съжаление алчността и лакомията на някой западни компании и техни подставени лица играят много коварно и задкулисно за да обслужат руския военен сектор. Нали уж Русия е голяма работа, защо тогава е зависима от западните технологии и всичко свързано със Запада. А Путин ни лъже, че руснаците са се справяли със наложените санкции, което всъщност е чудовищна лъжа и манипулация на голяма част от населението. Русия тепърва ще страда и ще бъде поставена на колене, въпреки опитите на Путиновия режим да разбива единството на ЕС, НАТО и останалия свободен западен свят.
  • 28 Менгеле

    1 1 Отговор
    Какъв бистър поглед в очите на зеленчо, какъв бистър ум!
    Двамата пич!
  • 29 Прометей

    1 0 Отговор
    Не съм предполагал, че има толкова ненормалници които да пишат, че 80 процента са на страната на Русия. То бива простотия, ама такава голяма простотия простотия не бях срещал. Държавите подписали хелзинкските споразумения са 143 и нито една от тях не е отказала, че ако президента Путин посети една от тези държави ще бъде арестуван и предаден на международния наказателен съд в Хага. Всички гласувания касаещи войната на Русия срещу Украйна проведени в ООН са спечелени много убедително в полза на западния алианс и да твърдиш обратното си е чисто безумие и огромно невежество. Подкрепата за Русия наистина започва с цифрата 8, но не и 80 сет, а само няколко комунистически, диктаторски и крадливи държави с бедно население емигриращо непрекъснато в западните страни начело със САЩ. А това са страните подкрепящи Русия Куба, Северна Корея, Виетнам, Китай, Никарагуа, Сирия, Венецуела.
  • 30 Прометей

    0 0 Отговор
    Не съм предполагал, че има толкова ненормалници които да пишат, че 80 процента са на страната на Русия. То бива простотия, ама такава голяма простотия простотия не бях срещал. Държавите подписали хелзинкските споразумения са 143 и нито една от тях не е отказала, че ако президента Путин посети една от тези държави ще бъде арестуван и предаден на международния наказателен съд в Хага. Всички гласувания касаещи войната на Русия срещу Украйна проведени в ООН са спечелени много убедително в полза на западния алианс и да твърдиш обратното си е чисто безумие и огромно невежество. Подкрепата за Русия наистина започва с цифрата 8, но не и 80 сет, а само няколко комунистически, диктаторски и крадливи държави с бедно население емигриращо непрекъснато в западните страни начело със САЩ. А това са страните подкрепящи Русия Куба, Северна Корея, Виетнам, Китай, Никарагуа, Сирия, Венецуела.
Новини по държави: