Last news in Fakti

8 Юни, 2023 07:00 2 496 23

Елин Топузаков: Не приемам загуба от ЦСКА

  • елин топузаков-
  • футбол-
  • левски

Не съм очаквал такъв срив в нашата защита

Елин Топузаков: Не приемам загуба от ЦСКА - 1

Временният треньор на Левски Елин Топузаков обясни причините за загубата на Левски от ЦСКА с 0:2 в последния кръг на първенството, но освен това се спря и на други проблеми в клуба, както и предстоящия бараж за място в Лигата на Конференциите срещу Арда.

"Не съм очаквал такъв срив в нашата защита. Не само и головете, които допуснахме, бяха меко казано леки. Като цяло днес играта изобщо не ни се получи – много технически брак, губехме всяко единоборство, първа и втора топка печелеше противникът, в изграждането на атаките също много грешки. Не успяхме да изградим нещо интересно в атака. Наистина, лош и неуспешен мач за нашия отбор", започна Топузаков.

"Според мен, просто ние бяхме готови за всяка схема на игра на ЦСКА. Не ни изненадаха с нищо, но в крайна сметка трябва да надделяваш в единоборствата. Трябва да бъдеш по-агресивен. Ние днес не показахме, че можем да се надиграваме с противника във въпросните компоненти. И битката я загубихме най-вече в психологическото предимство, което получиха след първия гол, който те отбелязаха. Наистина, лош мач за нашия отбор".

"Всеки един футболист на Левски трябва да е готов да играе под напрежение. Не мисля дори, че днес имаше такова. Зарядът си беше като за вечно дерби. Прекалено много в последните дни главите на футболистите не бяха чисти. И мислеха само за този мач и едва ли не, че сме го спечелили предварително. Може би се смяташе, че отборът в по-незавидна ситуация печели това дерби. И пак казвам, отстъпвахме и в единоборствата, и в притежанието на топката. Нямаше никакви атаки, които да развием. И много технически брак – лесно губехме топката и оттам липсата на увереност се усилваше във всяка една минута".

За избора на стартов състав днес, Топузаков заяви: "Днес не разчитах на най-доброто. Както се видя, Филип Кръстев остана на резервната скамейка. Не успя да се възстанови по най-добрия начин за днешния мач. Не беше готов за 90 минути, Роналдо също има проблем, а е важен играч за нашия отбор на позицията, на която играе. И се видя, че изпитвахме трудности на десния фланг".

"Не искам да правя анализи за минали неща как сме играли. Говорят за 5-6 човека, но аз мога да кажа, че имаше и национали. Не може в седмица да изиграем три мача на най-високо ниво. Нормално е да направя ротации, да дам шанс на повече футболисти и аз много отдавна съм казал, че нашият най-важен мач е т.нар бараж за Европа, в който Левски трябва да победи и да си постигне целта. За да има финансови приходи за клуба и имидж в Европа.

Той се ядоса от твърдението на Саша Илич, че Левски е излязъл с юношите в Разград: "Аз вече отговорих. Ние не сме европейски гранд, за да имаме много играчи налични и във всеки един мач да имаме избор. Ние нямаме нужната дълбочина в състава. Какви юноши са играли, с изключение на Дейвид Михалев, който се справи страхотно? Асен Митков е като часовник в средата на терена. Патрик Галчев юноша ли е, като има над 50 мача за Левски? Марин Петков е национал мъже, а не юноша. Пламен Андреев също. За кои юноши говорим? Без да отивам в друга крайност, ротирах състава. Три мача за една седмица ние няма как да играем с едни и същи 11".

За баража с Арда каза: "Не знам какво да очаквам. Ние променихме всякакви планове в тази тренировъчна седмица, за да може на 72-ия час възможно най-високо ниво като възстановяване. Но след днешния мач смятам, че психологическата гледна точка е най-важна. Знаем, че когато отборът загуби, умората натежава повече. Най-важният мач обаче повече. Кордоба е далече от това да вземе участие, той води тренировки по индивидуален план. В Пловдив пък играхме без Краев и Филип Кръстев, които бяха наказани. Но се справяме с наличните".

"За мене няма удовлетворение от това, че Лудогорец е шампион, а не "вечния съперник". Аз не мога да приема загуба от ЦСКА. Тези загуби ги преживявам. Казах, че каквото си заслужиш, това и получаваш в края на сезона. Нашата цел е Европа. Но когато не си шампион, аз пак няма да бъда щастлив, дори и да я изпълним".


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    36 7 Отговор
    Не приемаш но ви смачкаха

    Коментиран от #2

  • 2 Силно казано

    19 12 Отговор

    До коментар #1 от "Красимир Петров":

    Смачкали,продадоха си мача Наско да има да ходи да щрака на машинките
  • 3 Топчо,топчо

    32 4 Отговор
    толкова са ти възможностите! А си и безгласен фигурант !
  • 4 Цска

    25 10 Отговор
    Браво Цска
  • 5 СЛАВИСТ

    24 4 Отговор
    Левски е единствения отбор който до сега не е губил мач в своята история.Те или са го продали,или дали,или пуснали но загубен мач никога.
  • 6 Така така

    20 4 Отговор
    С така наречените юноши Левски играе много модерен, бърз и грамотен футбол. Вчера с чужденците нищо не показаха. Не съм левскар, но хубавите неща трябва да се оценяват без значение от името на отбора

    Коментиран от #7

  • 7 Ееала

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "Така така":

    Бате,имаш една бира от мен!

    Коментиран от #18

  • 8 Мим33

    12 1 Отговор
    Ами Топчо,тук наистина си прав,че Левски нищо ,ама нищо не игра.Защитата ви тантел марка.Вратарчето игра като нападател на цецка,нито среда,а да не говорим за нападение.Гола вода.Не знаем ние що така.Вие трябва да кажете....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    10 2 Отговор
    Елине ти си виновен със тази подредба на футболистите..и като не можеш да ги надъхаш. И Ивелин Попов спрете вече да го пускате не става за нищо
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Майк Алън Патън

    7 1 Отговор
    Е , прие ли загубата вече ? Или искаш още време ?
  • 13 Тото 1 и Тото 2

    11 2 Отговор
    Честито на ОТБОРЪТ на ВЛАСТТА , на Бойко ТИКВАТА и Делян ШИШИ - техните върли фенове , спонсори и собственици !
  • 14 воденМАДАГАВУР

    5 1 Отговор
    А дали Наско не е заложил много пари на загуба на сините ? И това с единствената цел - да спечели пари , за да изплати МИЛИОННИТЕ ДЪЛГОВЕ към НАП !!!! Дали е така ?
  • 15 Петер Брьогел

    6 1 Отговор
    Леевски имаха ли удар към вратата ? Някой брои ли ги ?
  • 16 Албрехт Дюрер

    5 1 Отговор
    Някой знае ли какви са заплатите на СИНИТЕ футболяги ? Според играта им , те трябва да дават пари , че играят , а не обратното !
  • 17 Йеронимус БОШ

    11 1 Отговор
    И аз не приемам това , че дължите милиони към НАП ! И че властта ви държи още живи ! Ако някой обикновен човек дължи нещо на НАП , ще му разкатаят фамилията , а вас ви толерират , пазят и обгрижват хора като Тиквата и подлогите му !
  • 18 ваксинаТОР

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ееала":

    Направо цяла КАСА !
  • 19 Жлъчен МЕХУР

    7 1 Отговор
    Айде сега всички сини фенове , които даваха дарения от джоба си , да ходят да протестират пред стадиона , на площада , да носят ковчези , при Наско и Мъри ! Нали така се прави ?
  • 20 Коко

    6 2 Отговор
    Топуз левски стана една боксова круша и толкоз.и сега с арда ще е една мъка мъка та незнам.
  • 21 Зайо Байо

    5 1 Отговор
    Елинчо трябваше да вземе и да пусне в игра българския Меси от Банкя ! Не разбирам защо не , като гледаме как са титулярите му !
  • 22 Кано

    1 1 Отговор
    Добре че сезона свърши и Топчо ще ходи на лево да почива В Левскитрябва да се направи лека чистка има момчета които не стават и за втория отбор
  • 23 незнайко

    1 0 Отговор
    Баражите би трябвало да са два мача ???????