Last news in Fakti

8 Юни, 2023 09:18 4 761 29

Звучен шамар по Русия! Отказаха повече компромиси за спортистите!

  • русия-
  • руски спортисти-
  • спорт

Руски спортисти се оплакват, че са пропуснали много олимпийски квалификации, а причината е заради забраната за участието им на международни състезания през последните около 16 месеца

Звучен шамар по Русия! Отказаха повече компромиси за спортистите! - 1

Русия получи твърд отказ в опита да получи нови компромиси от Международния олимпийски комитет в опита си да класира повече свои спортисти на олимпийските игри в Париж през следващата година.

Руски спортисти се оплакват, че са пропуснали много олимпийски квалификации, а причината е заради забраната за участието им на международни състезания през последните около 16 месеца. Както е известно, на руски и беларуски състезатели беше забранено почти една година да участват в международни надпревари заради започнатите от двете държави военни действия в Украйна.

Едва през месец март твърдите ограничения бяха смекчени и на руснаци и беларуси беше позволено да се завърнат, но при строги ограничителни условия.

Руската спортна телевизия „Матч ТВ“ е направила официално запитване до МОК по казуса. От Международния олимпийски комитет са били категорични, че в никакъв случай няма да принуждават световните спортни федерации да променят своите календари и да включват нови квалификационни турнири за Париж 2024 заради Русия и Беларус.

„Някои квалификационни състезания по редица видове спорт вече се проведоха. МОК няма да изисква от международните федерации да променят своите спортни календари и да отпускат допълнителни олимпийски квоти заради спортистите от Русия и Беларус, които са пропуснали предишните квалификации. Това е категоричната ни позиция по този казус“, пише в отговора на МОК, изпратен до „Матч ТВ“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Но окрайна

    23 23 Отговор
    Бавно но сигурно капитолира.лошо за някой
  • 3 КОТарАК

    13 15 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    и още 1 цитат-запада ни краде децата ,позлатяваме чеченците ,жените ни прости туират на запад
  • 4 Ми така е

    19 30 Отговор
    Путлерюгенд да си се състезават на цветния площад и Владолф да си ги награждава.

    Коментиран от #8, #10

  • 5 К з м в

    10 7 Отговор
    На война за какви състезания дрънкате иди оти :)
  • 6 генчо

    7 8 Отговор
    както го казват на английски язик-
    ю ар фул оф шит!

    Коментиран от #7

  • 7 ПРЕВОД В ЕФИР

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "генчо":

    ТОВА СЪСТАВ НА РУСКА САЛАТА ЛИ Е,🤔
  • 8 Може да се състезават и

    18 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ми така е":

    У БРИКС.
  • 9 Перо

    32 17 Отговор
    Вече се нагледахме на санкции и бойкоти на олимпиади и други спортни събития, още от 80-те години. Губещите са изключително спортистите и публиката, защото се обезценяват успехите, интереса и спортното съревнование на най-силните! Идеологическият и политически ефект е нулев! Победите приличат на служебно предоставени! Пълна простотия на джендърията! В историята са се прекратявали воини по време на олимпийски игри, но сега простотията ни превзе!

    Коментиран от #12

  • 10 Ама ребятата

    22 16 Отговор

    До коментар #4 от "Ми така е":

    Искат от гнилата западна валута.Не искат рупли.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Наистина!

    35 17 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Голяма простотия е да забраняваш на спортист,да се състезава...!Смесването на спорт,с политика е пагубно за човечеството...!

    Коментиран от #15, #29

  • 13 Територианец

    23 28 Отговор
    Руските бoклуци в голямата си част са отстранени за допинг много преди късия цар да започне военни действия.
    Реално са се самонаказали рашистите..

    Коментиран от #14, #21

  • 14 Глупаци

    12 7 Отговор

    До коментар #13 от "Територианец":

    Абсолютни боклуци
  • 15 Истината

    18 16 Отговор

    До коментар #12 от "Наистина!":

    Още преди руската агресия в Украйна Русия беше санкционирана заради допинг и подмяна на проби, в които беше замесена и ФСБ.
  • 16 Механик

    16 14 Отговор
    Звучен, звучен, колко да е звучен?
    Ама инак, аз пак да питам?! Как върви големото ПРОЛЕТНО укро-нящу? Валят ли "победите" или забуксуваха като "Леопард" у редък киреч?
  • 17 Едно

    13 6 Отговор
    Нещо се видя всички са такива лицемери в тия федерации че няма накъде защо не бойкотираха
    Катар а половината подложковци даже ги подкрепиха само германците направиха някакъв жест двуличници
  • 18 Инна

    10 7 Отговор
    Министърът на спорта на Руската федерация Олег Василиевич Матицин предложи: "вместо Олимпийските игри, където спортът е забравен и по политически причини те се опитват да нарушат правата на спортистите, беше разработено решение за разказа "игри на приятелството". Ще ги проведем в следните градове на Русия: летни — в Москва, а Зимни — в Сочи".
    Отбелязва се също, че за самите състезания има стадиони, игрища, басейни, канали и друга инфраструктура. Поставянето на спортисти, треньори, съдии и фенове не е трудно. Има хотели, хотели и други територии, които всички гости ще харесат.

    Това е удар под кръста. В Париж вече заявиха, че не знаят как да проведат Олимпиадата в продължение на 24 години. Градът е обрасъл с боклук, никой не подготвя олимпийските обекти за факта, че след година спортистите ще трябва да се представят на тях.
    За Зимните олимпийски игри, които трябва да се проведат в Милано и Кортина д Ампецо организаторите все още са неясни. Подготвителната работа е добра само на хартия.

    Оказва се, че Русия е готова да приеме аналог на Олимпиадата дори днес, а официалните организатори мечтаят да се откажат от тяхното провеждане.
    Международният олимпийски Комитет (МОК) осъди предложението на руската страна за провеждане на аналог на Олимпиадата през 24 и 26 години.
    Френският мениджър на игрите "Париж-2024" Франческо бити е особено възмутен:"Русия, ако игрите се проведат в същото време като нашата Олимпиада, ще вземе всички лидери, ще останем само сп

    Коментиран от #19, #28

  • 19 Инна

    7 5 Отговор

    До коментар #18 от "Инна":

    Международният олимпийски Комитет (МОК) осъди предложението на руската страна за провеждане на аналог на Олимпиадата през 24 и 26 години.
    Френският мениджър на игрите "Париж-2024" Франческо бити е особено възмутен:"Русия, ако игрите се проведат в същото време като нашата Олимпиада, ще вземе всички лидери, ще останем само спортисти от втория ешелон".

    Коментиран от #20

  • 20 Инна

    9 4 Отговор

    До коментар #19 от "Инна":

    Проектът "игри на приятелството" стартира. Уставът и останалите условия ще бъдат публикувани в най-скоро време. Подготовката започна.
  • 21 Инна

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "Територианец":

    От септември 2016 г.хакерската група 0 започна да качва документи, откраднати от сървър 0, които съдържат имената на спортисти, които са получавали терапевтично изключване по различно време (2.) Сред тях са световните спортни суперзвезди сестри Уилямс, Рафаел Надал (тенис), Брайън Лохте, Мирея Белмонте Гарсия (плуване), Фабиан Отменара (колоездачни състезания), Симоне Бийлс (художествена гимнастика) и др. В писмата на длъжностните лица на 0, публикувани през октомври 2016 г.на 0, се споменават имената на повече от 200 топ спортисти от САЩ (от които около половината са в колоезденето). През февруари 2017 г.лекарят на норвежкия ски Отбор Петер Олберг в интервю за норвежкия вестник "0 "спомена, че" 50-70% от членовете на екипа са диагностицирани с астма и приемат лекарства от забранения списък". 0 публикува кореспонденцията на 0, в която се споменават имената на норвежките скиори, които имат 0.
  • 22 Мечока

    10 6 Отговор
    Тъпунгери,двуличници.За войните които водиха краварите не си спомням някой техен спортист да е бил спрян от състезания,и господата поклонници на злото бързо забравиха за Югославия,Иран,Ирак-два пъти,Либия, Египет,Сирия,Пакистан и още много други
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Сериозен

    10 4 Отговор
    На Руснаците не им остава нищо друго освен да закрият и ликвидират този двуличен и продажен олимпийски комитет , който се занимава със своеволия и нарушава принципите на олимпийското село. И след това да създадат НОВ , който да бъде принципен , не фурнаджийска лопата( за едни може , за други не може)
  • 25 пенко

    5 5 Отговор
    БЕЗ РУСНАЦИ И ПА И БЕЛАРУСИ ОЛИМПИЯДАТА ЩЕ Е ПОСТНА "ПИЦА " !!!!!!!! В ОТДЕЛНИ СПОРТОВЕ СА НАЯСНО --КОИ СА НЙ- СИЛНИТЕ !?!?!?!?!?
  • 26 Паралелна олимпиада

    2 4 Отговор
    Последният шамар...по-скоро тежък ритник,ще нанесе Русия.

    Коментиран от #27

  • 27 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Паралелна олимпиада":

    И кой ще участва в тази паралелна олимпиада ако не е тайна? Дай да позная Русия, Беларус, ЛНР, ДНР, Северна Осетия с това се изчерпват желаещите.
  • 28 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Инна":

    Мила ми смехурке в игрите на приятелството ще участват спортисти от Русия и Беларус евентуално Северна Корея ако другаря Ким реши да мине на водка вместо да пие френски коняци (ма е малко вероятно кво да се прави френските коняци са му слабост). Евентуални участници могат да бъдат Сирия, Афганистан и Еритрея с това списъка на участниците се изчерпва. Е Китай също може да прати няколко състезатели които не са се класирали за олимпиадата (като наказание).
  • 29 Роко

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Наистина!":

    Голяма простотия е да крадеш земя след като не можеш да се оправиш с тази която имаш ма на Путин го прави.