Last news in Fakti

8 Юни, 2023 10:44 1 977 4

Боят между Усик и Тайсън Фюри е все по-близо, украинският шампион подписа със Саудитска Арабия

  • олександър усик-
  • саудитска арабия-
  • тайсън фюри-
  • бокс-
  • спорт

Двамата преговарят вече повече от година, за да организират бой обединяващ всички титли в тежка категория

Боят между Усик и Тайсън Фюри е все по-близо, украинският шампион подписа със Саудитска Арабия - 1

Украинският шампион Олександър Усик подписа договор със Саудитска Арабия, а това автоматично засилва очакванията за бой между него и Тайсън Фюри.

Двамата преговарят вече повече от година, за да организират бой обединяващ всички титли в тежка категория. Сега надеждите са това да се случи през декември в Близкия изток.

Усик, който държи титлите на WBA (Super), IBF, WBO и IBO подписа договор с промоционалната компания Skill Challenge Promotions от Саудитска Арабия.

„За мен е голяма чест и радост да се върна в Кралство Саудитска Арабия. Това е страхотна възможност да работим с Негово Височество принц Халед и да постигнем целта си“, обяви Усик. „Тази цел е да спечеля титлата на WBC в тежка категория и да стана безспорен световен шампион. Нямам големи планове. Като самурай, аз имам само път", каза Усик.

Защо новият договор на Усик приближава битката с Фюри? Защото именно принц Халед планира да бъде домакин на грандиозен турнир през декември 2023 г. с участието на четиримата най-добри в тежка категория на планетата.

Според плановете там ще излязат Усик, Фюри, Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа. Екипът на принца обеща да реши всички организационни въпроси по най-надеждния начин. Както виждаме, украинецът вече е доволен от всичко, а сега нещата зависят от Фюри.

Усик вече се е бил в Саудитска Арабия. В Джеда беше последният му мач – реваншът срещу Антъни Джошуа миналото лято. Украинецът спечели по точки и запази титлите си. Фюри засега се дърпа да играе там. Той обяви, че в никакъв случай няма да се боксира там с Усик, а искаше мачът да е на Уембли в Лондон.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Поглед на теле

    2 1 Отговор
    Пред Заколение......то от укроп друго не може да се очаква