Last news in Fakti

10 Юни, 2023 21:30 2 183 20

Бивш директор на ЦСКА: ОПГ-то открадна титлата от "армейците"

  • милко георгиев-
  • цска-
  • футбол-
  • лудогорец

Всички видяха какво се случваше на някои стадиони

Бивш директор на ЦСКА: ОПГ-то открадна титлата от "армейците" - 1

Бившият административен директор на ЦСКА Милко Георгиев - е човек, чийто цял съзнателен живот е преминал под знака на любовта към армейския клуб. "Тема спорт" го потърси за коментар относно края на шампионата, победата над Левски и факта, че червените останаха само на точка от върха.

Г-н Георгиев, как бихте определили с една дума края на футболния сезон в България?
- Най-точно и кратко ще бъде с абревиатура - ОПГ. Казано директно, "Организирана престъпна група". Няма смисъл да влизам в повече обяснения. Всички видяха какво се случваше на някои стадиони.

ЦСКА завърши с успех с 2:0 над Левски. Това ли е най-тъжната победа на армейците в дербито?
- Със сигурност беше една от най-емоционалните, но да - има известна доза съжаление и малко тъга, защото мечтата бе близо, а не стана реалност.

Вие бяхте един от хората, които през кампанията не се притесняваха да казват, че играта на ЦСКА не е добра. В последния мач Саша Илич промени схемата и отборът имаше друго лице. Това ли искате да виждате от армейците?
- Аз, както и повечето хора, които обичат ЦСКА, искам да виждам отборът да играе атакуващ и красив футбол. За мен е необяснимо как цял сезон ние нямахме отговор срещу отбори, които са излезли срещу нас с единствената идея да се защитават. Илич беше длъжен да има различни варианти, защото твърде рано ЦСКА стана прекалено предсказуем и късметът в един момент се обръща. Така е и в спорта, и в живота!

Къде ЦСКА загуби титлата? Дузпата на Турицов ли бе преломният момент? Всъщност как е по-правилно да се каже - ЦСКА загуби или Лудогорец спечели титлата и с какво разградчани превъзхождаха червените?
- Дузпи се изпускат, това е нормално. За мен обаче не ЦСКА загуби титлата, а ОПГ-то я открадна. Дори с този си състав и при неособено привлекателен стил, при обективна и честна игра, включително и съдийството, ЦСКА щеше да е шампион още преди месец. Задача за втори клас е да сметнеш колко точки "спечелиха" от Делиормана благодарение на юноши и кашайци... Превъзходството на Лудогорец се изразяваше основно в приятелските мачове, които изиграха те! Това АД, създадено докато играе първия си сезон в професионалния футбол (справка Търговския регистър), нарушавайки всички наредби на БФС, черпи повече от 12 години с пълни шепи от уродливата система на футбола и политиката у нас.

Кои според вас са отличниците и кои грешниците или по-точно длъжниците в червено през кампанията?
- Харесвам много двамата норвежци - Линдсет и Хайнц, както и Кареасо и Гарсес. За другите нямам мнение.

ЦСКА бе близо, но според вас какво трябва да направи още клубът и как да надгради в спортно-технически план, за да се изпълни заветната цел?
- За мен като човек, израснал в този клуб, титлата никога не е била самоцел. Титлите винаги са били функция на цялостна стратегия и политика в клуба. Една титла повече или по-малко не е основният проблем. Стратегия, организация и най-вече дългосрочна политика по отношение на школа и структура - това за мен е приоритет!

Вие твърдите, че стадионът е по-важен от всичко останало - не ви ли притеснява това, че отборът ще започне следващия сезон отново на "Българска армия"?
- Стадионът е част от отговора на предишния въпрос - той е незаобиколим фактор в бъдещата стратегия на клуба и за мен е повече от жизненоважно да имаме модерен стадион. Това ще донесе огромно предимство както в спортно-технически план, така и в организационен. Стадионът е този елемент, който ще донесе добавена стойност от цялата дейност на клуба. Това, че новият сезон ще започне пак на старата "Армия", не е толкова съществено и не е повод за драми. ЦСКА ще има стадион, отговарящ на амбициите на всички, които милеят за този клуб!

Реално погледнато, ЦСКА завършва годината по същия начин, както и предишната - няма купа, няма титла, но този път настроението в Борисовата градина е коренно различно. На какво се дължи това?
- Настроението не е каквото би трябвало, но пътят е това. Ние сме съвсем близо до това да можем да излезем от посредствеността, от безвремието, на което е обречен като цяло футболът благодарение на лицето Борислав Михайлов! Стадионът на ЦСКА, за който стана дума в предишния въпрос, е важен, но е само малка стъпка, за да можем да говорим за някакво развитие на футбола у нас. Аз съвсем искрено искам да видя повече нови стадиони, да има нормални условия за честна игра... Но, тази тема сме я обсъждали и силно се надявам ОПГ-то от Бояна да е към края си...

През пролетта, след завръщането на организираните фенове, отборът на Саша Илич се радваше на страхотна подкрепа. Смятате ли, че е на път да се сбъдне мечтата, за която не спира да говори Стойчо Младенов, а именно единен ЦСКА?
- Мечтата си той вече е сбъднал - пие вода от непресъхващ извор, а знаем, че от извора се пие най-добре на колене. Иначе как се обединява 1 с 0?

За финал - как ще коментирате радостта на феновете на Левски и запалените фенерчета в края на дербито, когато отборът губеше?
- Феновете успяха да докажат, че са носители на всички нюанси на евроатлантическите ценности, които са модерни в последните години! Пожелавам им успех на баража - двубой, в който те имат най-много опит!


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    11 2 Отговор
    В България ОПГ е във всички институции
  • 2 Жан

    11 9 Отговор
    Тоя тъпак отново бълва Старата Плоча!! Съдиите виновни ,БФС. А я да каже като се напъваше да работи в Лудогорец!!!Даже и футболисти им Предлагаше!! Първокласен Лицемер.
  • 3 гост

    11 4 Отговор
    Вие си бъркайте в гъ......а и другите са ви виновни.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ОХООО

    4 7 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВЕРНО!!!
  • 6 Изритаха те

    9 3 Отговор
    отдавна Милко! Аз видях неотсъдена дузпа за Лудогорец в 83 та минута в Разград и измислена такава след стотната минута с ЦСКА, от което ти се отказа! Зи после естествено се намеи Годпод! Кой я изрита е без ама никакво значение! Сйде бягай за захарчето, ме Гани Данчев си тръгва! Бегом генералски внук такевт!
  • 7 Справедлив

    13 1 Отговор
    Ако ЦСКА си бяха победили ЦСКА 1948 никой не можеше да ги спре.
    Когато ти се отдаде такъв шанс 2 кръга преди края и ти го изпуснеш никой не ти е виновен.
    Последните два мача щяха да измислят последните 12 години.
    Трябваше да "изорат" терена , но да спечелят последните два мача.
    След като не успяха, значи не са заслужавали да станат шампиони....

    Коментиран от #11, #13

  • 8 Армеец

    7 3 Отговор
    Все други са ви виновни...От 100 години чакам да вкарате отбора в групите на ШЛ,но...Просто сте корумпирани и некадърни! Съжалявам...
  • 9 Фен

    1 8 Отговор
    Какво общо имат евроатлантическите ценности с простотията и злорадството на говедата?
  • 10 Наглииииии

    7 1 Отговор
    Най-корумпираните най-много пищят за корупция. Цял сезон имаха само 3 истински мача - срещу Лудогорец и направиха 2 загуби и 1 равен…
  • 11 Не беше шанс

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Справедлив":

    а съдийско подпиране в 100 мин
  • 12 Кой ми c pa

    6 2 Отговор
    в червените гaщи?
  • 13 Левски 1914

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Справедлив":

    Това МЕНТЕ не е никакво цска , като си справедлив пиши цялото име -
    цска ТИРЕ София!

    Коментиран от #15

  • 14 Само да питам

    4 1 Отговор
    Турицов ли е главатарА на ОПГто. За другия сезон си направете една ваша си лига от 14 ЦСКАта. Кое с тире, кое с число, кое с минус, кое с плюс и всякакви производни. Играйкайте си и всяка година едно от всички Цецки ще е шампион.
  • 15 Прав си приятелю

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Левски 1914":

    Ама според мен е минус София. Защото Гришата докара катуна от къра.

    Коментиран от #17

  • 16 Само уговорки при вас

    6 0 Отговор
    Стига рИва бе. Кака Илиада и Насо се отблагодариха на Гришата. Говедата нищо не играха.
  • 17 Левски 1914

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Прав си приятелю":

    Ха ха ха браво.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 с тия усти как ядат бе

    2 1 Отговор
    микренските
  • 20 На крива и мека микренска ракетка

    3 1 Отговор
    космите и пречат...