Last news in Fakti

11 Юни, 2023 20:30 2 976 1

Брюж постави внушителна клауза в договора на Игор Тиаго

  • игор тиаго-
  • футбол-
  • брюж-
  • лудогорец

Самият директор на разградчани Георги Караманджуков обяви, че Лудогорец е запазил 12,5% от бъдещ трансфер

Брюж постави внушителна клауза в договора на Игор Тиаго - 1

Брюж е поставил клауза от внушителните 30 милиона евро на новото си попълнение Игор Тиаго, съобщават медиите в Белгия. Бразилският нападател бе продаден от Лудогорец на белгийския колос за близо 8 милиона евро, което е абсолютен рекорд за трансфер на български клуб. Досегашното постижение номер 1 също бе на разградчани – Кафу бе продаден на Бордо за 7,5 милиона евро. Самият директор на разградчани Георги Караманджуков обяви, че Лудогорец е запазил 12,5% от бъдещ трансфер. Това означава, че ако някой плати откупната клауза на Тиаго, то в касата на „орлите“ ще влязат още 3 750 000 евро, информира „Мач Телеграф”.

Междувременно нападателят позира с екип на белгийския тим, а заглавието на водещата медия HLN.BE е: „Феновете на Брюж в щастливо очакване: бразилският нападател Тиаго вече позира с фланелка на клуба в тренировъчния център.“ 21-годишният Тиаго ще носи номер 99 с осемнадесеткратния национален шампион.

Тиаго вече очаква с нетърпение белгийското приключение, въпреки че Брюж все още не е публикувал официално съобщение за трансфера. Бразилецът е подписал договор за четири години.

„Брюж видя в Игор Тиаго правилния профил в търсенето на завършен, солиден нападател с нюх за голове. Бразилецът доказа това в деня, в който не само Брюж, но и Андерлехт пожела нападателя. Тиаго отбеляза 9 попадения в 7 мача за Лудогорец през пролетта, впечатли и мачовете срещу Андерлехт. Оттогава „синьо-червените“ проучват задълбочено Тиаго и през цялото това време той е първа опция за нападател. Андерлехт води неравна битка още от самото начало, докато Тиаго е убеден, че трябва да подпише с Брюж. В Инстаграм бразилецът гордо позира с фланелка на Брюж, но въпросът е дали му беше позволено да публикува тази снимка. Няколко минути след като снимката се появи онлайн, тя вече беше изчезнала“, написа HLN.BE. Изданието продължава: „Точно като бразилската легенда Роналдо, Тиаго също дебютира за Крузейро. Бившият носител на „Златната топка“ смяташе за неуместно да продаде таланта на Лудогорец само за 600 000 евро. Роналдо смята сумата за неподходяща и твърде ниска за играч с огромен потенциал.“


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай тошо

    8 2 Отговор
    купиха го за 700к евро продадоха го за 8 млн евро ... така се прави бизнес