Last news in Fakti

4 Юли, 2023 13:00 1 129 6

Левски с обрат срещу Марица във втората си контрола в Правец

  • левски-
  • контрола-
  • марица-
  • футбол

"Сините" биха с 2:1

Левски с обрат срещу Марица във втората си контрола в Правец - 1

Левски победи Марица с 2:1 във втората си контрола по време на подготвителния си лагер в Правец. Пловдивчани откриха резултата в 42-ата минута. Асен Чандъров пък върна паритета само минута след това.

В началото на второто полувреме Илиян Стефанов отбеляза с глава и осъществи пълния обрат. В 79-ата минута Роналдо вкара третото попадение в полза на "сините". Така Левски стигна до втора победа в контролите си в Правец, след като преди дни възпитаниците на Николай Костов надвиха Етър с 2:1.

Toва е общо трета проверка и трета победа за Левски, след като тимът надви и Пирин преди да замине за лагера си в Правец. Следващата контрола на „сините“ е на 8 юли, когато ще се изправят срещу кипърския АПОЕЛ.

Първата по-добра възможност бе за Левски и дойде в 10-ата минута. При ъглов удар за "сините" Асен Чандъров отклони с глава към Келиан ван дер Каап на далечната греда. Нидерландецът опита шут, който обаче прелетя над вратата.

В 16-ата минута пък Марица погледна към вратата на противника. Веселин Марчев стреля от пряк свободен удар, но право в стената. След това той опита комбинация със съотборник, при което нахлу в пеналтерията на Левски. Там Марчев се стовари на земята и не успя да стреля. Нямаше претенции за нещо повече, а съдията остави играта да продължи.

Три минути по-късно още по-добър шанс се откри пред Веселин Марчев. Той получи в наказателното на "сините" от Станислав Маламов и от близка дистанция стреля, но топката срещна гърба на друг футболист от Марица и след това излезе в аут.

В 28-ата минута Илиян Стефанов бе изведен добре от Патрик-Габриел Галчев отляво. Той напредна и опита да преодолее стража на Марица Петър Начев. Изпълнението му обаче не бе точно. Две минути след това по същия фланг Кристиян Йовов получи. Младежът финтира и навлезе в пеналтерията, след което шутира от трудна позиция. Топката прелетя встрани от вратата.

Марица Пловдив стигна до първото попадение в 42-ата минута. Сали Садъков проби отдясно и намери с пас по земята Станислав Маламов, който добави топката в близкия ъгъл на вратата.

Само минута след това Асен Чандъров възстанови равенството. След центриране Илиян Стефанов стреля с глава, а там Чандъров успя да протегне крак и да я добави в мрежата на пловдивчани.

В добавеното време на първата част Патрик-Габриел Галчев получи пас в центъра. Той опита изстрел извън наказателното поле на Марица. Изстрелът му обаче бе отразен от Петър Начев.

Николай Костов направи няколко промени за началото на второто полувреме. Пламен Андреев застана под рамката на вратата, Хосе Кордоба пък замени Кристиан Димитров. Антоан Стоянов също влезе в игра.

Ивелин Попов центрира от дясното крило към точката за изпълнение на дузпа, където от втора позиция влетя Илиян Стефанов. Той с глава прати топката в долния десен ъгъл, а "сините" поведоха в 47-ата минута.

Само две минути след това Веселин Марчев засече центриране в наказателното поле на Левски, след като с топката се разминаха Хосе Кордоа и Ван дер Каап. Пламен Андреев успя да се намеси, а топката срещна и гредата преди да излезе.

Рикардиньо бе близо до ново попадение за "сините" само минута, след като се появи в игра. Нападателят отправи мощен удар към вратата на Марица в 64-ата минута. Петър Начев обаче се намеси отлично и изби.

В 73-ата минута Уелтън опита изстрел от сериозна дистанция. Изпълнението му не бе добро и топката прелетя високо над вратата. Секунди след това Келиан ван дер Каап също нанесе удар, но топката бе изчистена.

Шест минути по-късно Левски стигна до нов гол. Рикардиньо успя да свали с глава към Роналдо, който от вътрешността на накзателното поле, не остави шансове на Петър Начев и вкара за 3:1 с мощен удар.

В 87-ата минута Уелтън напредна по левия фланг и пусна пас по земя за Джавад ел Джемили, чийто изстрел обаче не затрудни стража на пловдивчани. След това се стигна до разбъркване в пеналтерията, но "сините" не успяха да се възползват от това. Минута преди края на редовното време пък топката бе изчистена от голлинията при нова страхотна възможност за Левски.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕЙК

    4 7 Отговор
    Браво, велика победа ! Следващите са "Космос" Горно Уйно, да се готви "Локомотив" Каспичан !
  • 2 Анонимчо

    6 0 Отговор
    В началото пишете 2:1като краен резултат,а после 3:1,нямам думи!
  • 3 кУмУнист

    7 0 Отговор
    Абе мисирки, между Левски победи с 2:1 и мача завърши с 3:1 нещо се получава разлика. Айде ако обичате не се занимавайте с журналистика, а ходите на село да сеете компири.
  • 4 Българин

    5 1 Отговор
    Сини шампиони!
  • 5 Диамантената ръка

    4 0 Отговор
    Последно? Да не е 4:2...
  • 6 Шизофен 1914

    3 1 Отговор
    Толкова съм щастлив, от победата на моя отбор, че чак си забравих стихотворението.