Last news in Fakti

7 Юли, 2023 10:44 983 11

С близо 9 милиона евро са вдигнали цената си звездите на Левски

  • левски-
  • футбол-
  • звезди-
  • футболисти

Няма да е пресилено, ако кажем, че на моменти Левски играеше по-силно от Лудогорец, и от ЦСКА

С близо 9 милиона евро са вдигнали цената си звездите на Левски - 1

Левски не спечели трофей през изтеклия сезон. „Сините“ завършиха на четвърто място и трябваше да играят бараж, за да намерят място в евротурнирите. В същото време обаче отборът демонстрира силен футбол през кампанията. Няма да е пресилено, ако кажем, че на моменти Левски играеше по-силно от Лудогорец, и от ЦСКА.

Явно силният футбол, който демонстрираха „сините“, е вдигнал цената на основните играчи на тима, макар че отборът като цяло нямаше добри резултати. Това показва анализ на „Мач Телеграф“, подчинен на популярния футболен портал Transfermarkt.com. Според него цената на звездите в Левски е скочила с 8 650 000 евро за последната година! Говорим само за футболистите, които изграждат челната десетка на най-скъпите на „Герена“.

Към днешна дата най-конвертируемият играч на „сините“ е Хосе Кордоба, който е оценен на 2 500 000 евро. Преди малко повече от година – на 31 май 2022-а година, панамецът е струвал според Transfermakt точно 800 000 евро. Това е скок с впечатляващите 1 700 000 евро- Именно цената на Кордоба се е увеличила най-много. След него в списъка са Сонко Сундберг и Пламен Андреев, при които има покачване от 1 200 000 евро.

Прави впечатление, че всеки един от десетката най-скъпи на „Герена“ е с повишена цена през последната година. Дори най-малкото увеличение, което се наблюдава при Илиян Стефанов, Марин Петков и Рикардиньо, е от 400 000 евро, което си е впечатляващо за родните стандарти.

Припомняме, че е много вероятно Левски да се възползва от повишените цени на футболистите и да продаде няколко от тях до края на трансферния прозорец. Най-близо до сделка да Хосе Кордоба, Андриан Краев, Уелтън и Сундберг. Желанието на „сините“ шефове е карето да стартира мачовете в Европа, а след това ще се решава спрямо резултатите там.

С близо 9 милиона евро са вдигнали цената си звездите на Левски


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    4 0 Отговор
    И за награда Пламен Андреев ще търка пейката през новия сезон.Понякога ми иде да "убия " /казано образно/ футболните функционери заради убитите/наистина/ от тях футболни таланти.

    Коментиран от #3

  • 2 Левски 1914

    4 3 Отговор
    Ако не са съдиите МЕНТЕТО ще са във втората половина!
  • 3 Звездите ми говорят.

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сандо":

    Това кой ти го каза звездите ли?
    Като не разбираш нещо не коментирай.
    Иначе тези цени на Трансфермаркет са ала-бала. Един футболист струва толкова колкото са готови да му платят.
  • 4 факуса

    5 1 Отговор
    а дълговете ще платят ли

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Левски 1914

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "факуса":

    Когато платят и ФАЛИРАЛИЯ отбор дълговете!

    Коментиран от #11

  • 6 така ли

    2 0 Отговор
    ,а пари-йок.....!
  • 7 да да

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "факуса":

    съм тайм?!.....
  • 8 Говедо

    4 1 Отговор
    Как с девет милиона, с деветдесет милиона са си вдигнали цената! Няма по жалък вестник от парцала на Пеефски.
  • 9 Хаха

    5 1 Отговор
    На тая табличка спокойно можеше да врътнете по още две нули . Ей така , да избиете по някое комплексче . А дано , ама надали .
  • 10 а де

    1 0 Отговор
    Нещо не се вижда опашка да се вие!?
  • 11 може

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Левски 1914":

    в 1лига-селска....Престижно е!