Last news in Fakti

7 Юли, 2023 14:30 943 9

ЦСКА разкрие една от най-важните стъпки за новия стадион

  • цска-
  • футбол-
  • стадион българска армия

„Червените“ обявиха, че е изготвена експертна оценка за дървесната растителност към проекта, която предстои да бъде разгледана от Столичния общински съвет

ЦСКА разкрие една от най-важните стъпки за новия стадион - 1

ЦСКА използва официалния си профил във „Фейсбук“, за да разкрие една от най-важните стъпки за реконструкцията на стадион „Българска армия“. „Червените“ обявиха, че е изготвена експертна оценка за дървесната растителност към проекта, която предстои да бъде разгледана от Столичния общински съвет.

СЪОБЩЕНИЕТО НА ЦСКА
Предстои ни една от най-важните стъпки за реконструкцията на стадиона ни! Подадохме изготвената експертна оценка на дървесната растителност към проекта, която предстои да бъде разгледана в постоянната „Комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори“ към Столичния общински съвет.

Одобрението на проекта от Общинския съвет е една от най-важните крачки по пътя към получаване на разрешението за строеж за реконструкцията на стадиона и благоустрояването на околното пространство. Абсолютно уверени сме, че свършената работа и намеренията ни да облагородим цялостно парковата среда около нашия дом, ще бъдат приети без забележки от членовете на комисията към СОС. Ето какви са плановете ни да превърнем Борисовата градина в още по-приятно място, а на мястото на сегашното рушащо се съоръжение и прилежащи площи да изградим модерен стадион с прекрасна паркова среда.

1) Ще намалим стъпката на стадиона с около 3800 кв. м, като реконструираното съоръжение попада изцяло в чашката на съществуващия стадион;

2) Ще върнем на парка близо 50% от прилежащите площи на стадиона за свободно ползване в Борисовата градина. По-конкретно: паркът ще се увеличи с 23 декара зелени площи и 17 декара алейна мрежа и зони за отдих. Съществуващата ограда ще бъде премахната, а на мястото на сегашния сграден фонд и терени ще изградим красива и богата на зеленина паркова среда.

3) Ще засадим нови над 300 дървета около реконструирания стадион.

Водени от искреното си желание да изградим модерен стадион и да облагородим парк Борисова градина, вярваме, че настъпи моментът всички тези позитиви да бъдат подкрепени и приети от членовете на Столичния общински съвет, което да доведе до получаване на разрешително за строеж на така мечтаната от хиляди българи реконструкция на ст. „Българска армия“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    3 15 Отговор
    Да си ходят в Ловеч или Етрополе и там да правят каквото си искат!
  • 2 Куков

    2 15 Отговор
    Този стадион ще бъде построен на куково лято.

    Коментиран от #4

  • 3 Чорбев

    1 15 Отговор
    Този "български" отбор има цели два други стадиона- в Ловеч ив Етрополе. Защо му е "нов" стадион?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 бг фенове

    1 0 Отговор
    Дано прасетата успеят да построят Свинчок арена. Защото говедарник арена я ограбиха.