Last news in Fakti

9 Юли, 2023 09:00 1 306 1

Англия спечели Европейското за младежи без допуснат гол

  • англия-
  • футбол-
  • европейско първенство-
  • младежи-
  • испания

"Трите лъва” триумфираха след победа на финала срещу връстниците си от Испания с минималното 1:0

Англия спечели Европейското за младежи без допуснат гол - 1

Отборът на Англия спечели Европейското първенство за младежи до 21 години в Грузия и Румъния. “Трите лъва” триумфираха след победа на финала срещу връстниците си от Испания с минималното 1:0.

Тимът от острова спечели трофея по впечатляващ начин, след като не допусна нито един гол във всичките си 6 мача от форума на Стария континент.

Английските футболисти стартираха шампионата с три победи с по 2:0 в мачовете си от груповата фаза, където бяха надиграни без особени проблеми отборите на Чехия, Израел и Германия. След това на 1/4-финалите бе сразена селекцията на Португалия, като в този мач се разписа Антъни Гордън, който впоследствие бе избран за играч на първенството. На 1/2-финалите пък Англия се разправи категорично в нов мач срещу Израел с класическото 3:0, за да се стигне до последния сблъсък в надпреварата, където драматично бе победена Испания.

Така “трите лъва” приключват турнира с голова разлика от 11:0, като голяма част от футболистите, извоювали този триумф по всяка вероятност ще бъдат в ядрото на отбора, който ще играе на Мондиала в Северна Америка след три години. Дали той ще успее да счупи тогава 60-годишната прокоба на островитяните, предстои да разберем.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    0 0 Отговор
    А за мъже кога.