Last news in Fakti

9 Юли, 2023 12:00 2 254 1

Много голяма победа за България на Европейското първенство

  • баскетбол-
  • спорт-
  • национален отбор-
  • европейско първенство

Тимът ни навакса 11 точки пасив само в последната четвърт, за да стигне до продължение срещу един от фаворитите за титлата на Европейското първенство в Скопие – Чехия

Много голяма победа за България на Европейското първенство - 1

Много голяма победа записа младежкият национален отбор на Европейското първенство по баскетбол за 20-годишни в Скопие. Тимът ни навакса 11 точки пасив само в последната четвърт, за да стигне до продължение срещу един от фаворитите за титлата на Европейското първенство в Скопие – Чехия, а след това и да го победи със 104:102 в истински трилър.

"Лъвовете" дори водеха с 90:88, но със сирената чехите успяха да изравнят, за да се стигне до добавено време. Драмата можеше да е пълна 2 секунди преди края на продължението, когато чехите опитаха да хитруват и при изпълнението на фаул стреляха в таблото, за да хванат борбата и да имат шанс за нови две точки, но номерът не мина и победата дойде за българите. Двата отбора показаха добра стрелба от дистанция – около 50% успеваемост, чехите се бореха по-добре, но българите играха по-комбинативно и допускаха по-малко грешки.

Нов много резултатен мач изигра Кръстомир Михов, който се очертава като топ-реализатор за тима ни. Гардът на Академик Пловдив наниза 27 точки за успеха. Капитанът Георги Герганов също бе на ниво с 24 точки, 5 борби и 4 асистенции. 14 точки записа Иван Спиров, а 10 – Константин Костадинов.

Днес българите срещат Словакия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 +++++

    1 0 Отговор
    ++++++