Last news in Fakti

10 Юли, 2023 13:00 1 050 3

Браво! България има европейски шампион по Водомоторен спорт

  • йордан йорданов-
  • спорт-
  • водомоторен спорт

Първата ни европейска титла е за Никола Тодоров в клас F250 на бързите лодки!

Браво! България има европейски шампион по Водомоторен спорт - 1

За първи път в своята 70-годишна история „Българската Федерация по Водомоторен Спорт“ има и европейски шампион по Водомоторен спорт. До този момент България имаше Световен шампион в „кралския клас“ F 500 – Йордан Йорданов през 1990 и Световна Вицешампионска титла през 2021 и 2022 на Виктор Любенов в клас F125.

Браво! България има европейски шампион по Водомоторен спорт

Първата ни европейска титла е за Никола Тодоров в клас F250 от „Клуб за водомоторен спорт Тутракан“. Клубът в Тутракан под ръководството на Димитър Татаров развива на-голямата детска и младежка школа при бързите лодки, като най-младият пилот в клуба е само на 12 години и вече има призови места в националния шампионат.

През изминалия уикенд в Полша, където се провеждаше Европейския шампионат застанаха на старта в клас F250 застанаха 10 състезатели от цяла Европа и САЩ и Никола Тодоров трябваше да води люти битки в продължение на 4 гонки в двата дена. В първата гонка се класира втори, като след това спечели следващите три и беазпелационно надигра титулярите и лидерите от Италия, Германия, Литва, САЩ и Великобритания. В момента Никола Тодоров се състезава и в Световния шампион, като един кръг преди края на е на втора позиция, с големи шансове и за световна титла.

Никола се състезава от 8-годишен и за 18 години състезателна дейност има 10 шампионски титли в Републиканските Шампионите в различните класове.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милко

    0 2 Отговор
    НАП да се сезира с 200 и на тато му да се конфискува все дет е откраднал като млад комунягаИДС.
  • 2 Дрън дрън та пляс

    0 1 Отговор
    то голем спорт това
  • 3 Слава на България

    0 0 Отговор
    Браво!!!