Last news in Fakti

17 Юли, 2023 14:30 2 757 7

Роналдо се завръща в Шампионската лига след арабска революция в Европа

  • саудитска арабия-
  • шампионската лига-
  • кристиано роналдо-
  • футбол-
  • ал насър

Саудитските отбори може да бъдат допуснати с уайлд кард, като в случая ще бъде последван примерът от турнирите по тенис

Роналдо се завръща в Шампионската лига след арабска революция в Европа - 1

УЕФА може да покани два клуба от Саудитска Арабия в Шампионската лига, съобщава calciomercato.it. Това е възможно да се случи от сезон 2024/25, когато в най-силния клубен турнир в Европа ще настъпят сериозни промени. Саудитските отбори може да бъдат допуснати с уайлд кард, като в случая ще бъде последван примерът от турнирите по тенис.

Причината за това е фактът, че през последните месеци в Саудитска Арабия бяха привлечени сериозна част от звездите на европейския футбол, а общата сума на отделените пари за тези трансфери надхвърли вече един милиард евро. Най-гръмките сред тях са на носителите на „Златната топка“ Кристиано Роналдо и Карим Бензема. Заради това вероятно именно техните клубове – Ал Насър и Ал Итихад, ще получат специалните покани от УЕФА. Така европейските фенове отново ще могат да гледат звездите, предпочели големите пари на арабите.

От 2024 г. форматът на Шампионската лига се променя и отборите ще се състезават в обща група от 36 отбора. Всеки отбор ще проведе в първия етап мачове срещу осем съперника (четири домакински срещи и четири гостувания). Класирането ще е общо и според постигнатите резултати първите осем отбора ще продължат директно за елиминационната фаза. Отборите, заели местата от 9-о до 24-то, ще преминат през плейофи, за да излъчат останалите участници в елиминациите.

Заради включването на два отбора от Саудитска Арабия УЕФА може да промени първоначалните си планове за Шампионската лига и отборите в общата група от 36 да бъдат увеличени до 38. Друг вариант предвижда арабските клубове да бъдат включени в бройката от 36 тима, но това може да породи съпротива от европейските грандове, тъй като някои от тях ще бъдат лишени да играят в Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    15 0 Отговор
    Не стига, че не шампион може да стане европейски шампион, а сега остава арабски отбор да е европейски шампион.
  • 2 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    13 0 Отговор
    Мъни, мъни, мъни -
    Ако ББ си плати, тия от УЕФА са готови да поканят даже "Тигрите" от "Витоша" Бистрица...
  • 3 Тома

    15 0 Отговор
    Тези за пари могат и майка си да продадат
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ичков

    4 2 Отговор
    Тоя синганор нема ли да се пенсионира.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Какво не това шампионска лига?

    0 0 Отговор
    Че кой Тин гледа вече Шампионска Лига. Там след групите все едни и същи отбори, всяка година.Все богатите западно европейски отбори, източните, мишки ги яли.Те я направиха за себе си, не и за нас :))