Last news in Fakti

21 Юли, 2023 21:01 1 006 1

ЦСКА 1948 с класика срещу Пирин

  • цска 1948-
  • пирин-
  • футбол

Стоян Стоичков откри резултата в полза на домакините в 10-ата минута на двубоя. Педриньо удвои преднината на тима от Бистрица, след като бе точен от дузпа. Елитон се разписа в 82-ата минута ,но попадението му бе отменено заради засада

ЦСКА 1948 с класика срещу Пирин - 1

ЦСКА 1948 победи Пирин Благоевград с 3:0 в мач от втория кръг на efbet Лига. Стоян Стоичков откри резултата в полза на домакините в 10-ата минута на двубоя. Педриньо удвои преднината на тима от Бистрица, след като бе точен от дузпа. Елитон се разписа в 82-ата минута ,но попадението му бе отменено заради засада.

В добавеното време Георги Русев направи 3:0 с глава.Така тимът на Атанас Рибарски стигна до втори успех и с 6 точки се изкачи на първото място в първенството, поне временно.

ЦСКА 1948 започна по-силно и още в първите минути погледна към вратата на противника. Домакините пробваха няколко центрирания, като едно от тях бе дело на Педриньо. Топката обаче не стигна до Кяртансон.

Поредно центриране бе изпратено към исландския нападател в 6-ата минута, който обаче не игра с топката. Тя обаче бе коварна и тупна малко пред стража Максим Ковальов, който трябваше да се намесва, за да избие. Минута по-късно Кяртансон все пак успя да стреля с глава, но не намери целта.

В 8-ата минута дойде и първият удар към вратата на ЦСКА 1948. Даниел Кондраков опита изстрел извън наказателното поле на домакините, но изпълнението му не бе най-доброто - топката мина по земя и встрани от вратата.

Две минути след това Стоян Стоичков проби отлично в пеналтерията на "орлетата". Младокът преодоля стража с диагонален шут в долния десен ъгъл - 1:0 за ЦСКА 1948.

Пирин бе близо до изравнителното попадение в 17-ата минута, когато Владимир Медвед нахлу в наказателното поле отляво и пусна пас по земя към Борис Тютюков, а той стреля в близкия ъгъл. Там обаче добра позиция бе заел Даниел Наумов, който се справи с изстрела от близка дистанция.

В 19-ата минута ЦСКА 1948 получи дузпа Решението на Иво Андреев дойде, след като Борис Тютюков игра с ръка. Педриньо се нагърби с изпълнението и той бе точен от бялата точка, за да удвои преднината на домакините.


Гезим Пепси опита нещо интересно в 26-ата минута. Футболистът на Пирин пробва да прехвърли Даниел Наумов от сериозна дистанция, но изпълнението му не затрудни стража на ЦСКА 1948.

Десет минути по-късно Карагарен бе изведен отдясно, той се обърна и пусна пас към Парвиз Умарбаев, който опита шут. Топката излезе в корнер, при който Елитон стреля с глава. Защитникът на ЦСКА 1948 обаче не успя да намери вратата.

В самия край на полувреметео Бирсент Карагарен опита изстрел от сериозна дистанция, който обаче прелетя встрани от целта.

Три минути след подновяването на играта Борис Тютюков бе потърсен с пас в наказателното поле на ЦСКА 1948. Нападателят на Пирин опита изстрел, но бе блокиран, а топката излезе в корнер. Не се стигна д нищо опасно при изпълнението на ъгловия удар.

В 51-ата минута добра акция на ЦСКА 1948 завърши с центриране на Педриньо към Бирсент Карагарен. Вторият опита директен шут от въздуха, който обаче срещна тялото на защитник на гостите. Топката излезе в корнер, който не доведе до проблеми за защитата на Пирин. Две минути след това Парвиз Умарбаев опита далечен изстрел, който обаче прелетя на метри от вратата.

Четири минути по-късно Педриньо бе близо до това да вкара втория си гол в срещата. Той бе намерен от Карагарен, който пусна пас по земя във вътрешността на наказателното поле на Пирин. Там Педриньо нанесе мощен изстрел, който обаче мина над напречната греда.

В 60-ата минута, две след като се появи в игра, Талис получи от Педриньо и си нагласи топката за удар. Той пробва късмета си с шут извън пеналтерията на "орлетата", който обаче не затрудни Максим Ковальов.

Седем минути след това Дмитро Семенив спечели много пространство с индивидуален пробив в половината на домакините. След това той опита изстрел от дистанция, който обаче срещна тялото на футболист на ЦСКА 1948.

В 79-ата минута Талис намери с петичка Бирсент Карагарен, който нахлу в наказателното поле на "орлетата". Той остана очи в очи с Максим Ковальов, но реши да подава към Антонио Вутов, вместо да стреля. Пасът към Вутов обаче бе пресечен от Александър Бучков.

Минута след това напрежението се прехвърли пред вратата на ЦСКА 1948. Гостите атакуваха добре отляво, а Тютюков намери Даниил Кондраков на близката греда. Той пък стреля, но от близка дистанция прати топката встрани от целта.

В 82-ата минута Елитон също се разписа. Централният защитник бе в наказателното поле за корнер, след който топката попадна в Ерденис Гурища. Той пък пусна остър пас в наказателното на "орлетата", където Елитон стигна до топката и я добави в мрежата на гостите за 3:0. Попадението бе преразгледано от ВАР за засада, каквато бе отсъдена, а попадението - отменено.

Три минути преди края на редовното време Талис изпрати изстрел към вратата на Пирин, но Максим Ковальов не бе затруднен и уверено улови.

В първата имнута на добавеното време Георги Русев стреля с глава при корнер и прати топката в мрежата на Пирин за 3:0.

Три минути след това Даниил Кондраков опита изстрел извън наказателното поле, а топката срещна първо Талис, а след това ръката на друг играч от ЦСКА 1948. Иво Андреев отсъди наказателен удар за гостите. Главният съдия бе извикан на монитора край тъчлинията, за да прегледа ситуацията и той взе решението да отмени дузпата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА

    2 0 Отговор
    ЦСКА ОКУПИРА ВЪРХЪТ И Е ТАМ КЪДЕТО ВИНАГИ Е БИЛ ! ЗАВИНАГИ ОТ ЦСКА !!!