Last news in Fakti

23 Юли, 2023 10:00 1 281 2

Атаки към ПСЖ заради Мбапе във Франция

  • килиан мбапе-
  • футбол-
  • псж

24-годишният капитан на националният отбор на Франция е сложен на пазара за продажба от ПСЖ според медиите, след като отношенията му с клуба се влошиха много напоследък

Атаки към ПСЖ заради Мбапе във Франция - 1

Националният съюз на професионалните футболисти във Франция нападна Пари Сен Жермен, след като шампионите изключиха Килиан Мбапе от състава си за предсезенното турне в Азия заради разминавания между клуба и футболиста за нов договор.

24-годишният капитан на националният отбор на Франция е сложен на пазара за продажба от ПСЖ според медиите, след като отношенията му с клуба се влошиха много напоследък. Мбапе заяви, че няма да поднови контракта си с клуба, който изтича в края на следващия сезон, което означава, че той ще си тръгне като свободен агент през юни 2024-а година. Но президентът на ПСЖ - Насер Ал-Хелаифи, обяви, че клубът няма да пусне Мбапе, който е голмайстор в Лига 1 в последните пет сезона, без пари.

„Всички футболисти трябва да имат еднакви работни условия“, заявиха от футболния синдикат.

„Нужно е да се припомни на мениджърите, че поставяйки под напрежение футболистите, като се влошават работните им условия, например, да се принуждават да напускат или да изпълняват желанията на работодателя, представлява работен тормоз, който френският закон категорично осъжда“, се казва в позицията на съюза.

„Съюзът си запазва правото да заведе гражданско или наказателно дело срещу всеки клуб, който има подобно поведение“, добавят от синдиката.

ПСЖ спечели 9 от последните 11 титли във Франция, но домашната доминация не се пренесе на европейската сцена, като отборът няма нито един трофей през тези години.

Самият Килиан Мбапе е силно свързван с трансфер в испанския колос Реал Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голата истина

    3 1 Отговор
    Като едно време само че без синджир на краката
  • 2 ⚜️Просветен⚜️

    0 1 Отговор
    Абе те не са казали, че няма да му плащат, нито са променили изискваните неща! Не искат от играча да стриже овце или да подрязва лозя! Плащат му за да тренира и играе футбол в мачовете, които те преценят! В случая са избрали да не играе в некво турне! Като лапа милиони на месец му е кеф и е подписал, сега да си лапа кинтите и да изпълнява! Никой не е длъжен да се грижи за егото му!