Last news in Fakti

24 Юли, 2023 07:00 3 207 4

Разтърсваща история: Родителите му го мислеха за мъртъв, а той се къпе в милиони

  • салернитана-
  • мамаду кулибали-
  • футбол-
  • житейска история

Спах няколко дни на пристанището с надеждата някой да ме трансферира до Европа

Разтърсваща история: Родителите му го мислеха за мъртъв, а той се къпе в милиони - 1

Футболистът на италианския Салернитана – Мамаду Кулибали, разполага с житейска история, която може да остави всеки един без дъх. Животът на Кулибали е повече от разтърсваща история и само показва каква смелост и вяра има в своите способности.

„Събрах си багажа и споделих на свой приятел, че отивам в Европа да си търся работа. Тогава помня, че бях в училище и си изключих телефона. Родителите ми не ме потърсиха в следващите 3-4 месеца, тъй като просто нямаше къде. Мислеха си, че съм мъртъв“, каза сенегалският футболист.

„Тръгнах от Сенегал за Мароко с автобус. Това беше най-лесната част от цялото пътуване. След това трябваше да се кача на кораб, но нямах пари. Спах няколко дни на пристанището с надеждата някой да ме трансферира до Европа. Имах късмет, че се срещнах с такъв човек. Не можех да плувам и само се чудих, ако корабът потъне, какво ще правя“, продължи африканецът.

Той говори за пристигането си в Италия, където на практика му е потръгнало с всичко в живота. „Нямах пари и спах по улиците. Ако някак си взема сандвич, изпитвах най-голямото щастие на света. Рим беше новият ми дом, но след това прецених да се преместя в Пескара“.

Именно там той е набелязан от футболни агенти и скоро облича фланелката на едноименния клуб. След всички „тъмни дни“, то той вече започва да се чувства като човек, след като подписва и първият си професионален договор. Дори и неговите родители успяват да се свържат с него, след като се разбират, че синът им играе футбол в елита на Италия.

„Те бяха много гневни на факта, че избягах. Баща ми не иска да ми говори и се дистанцира от мен. Майка ми е плакала страшно много, когато е научила за изчезването ми. Не съм я виждал от две години и ми липсва страшно много“, каза искрено 23-годишният футболист.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гад

    20 5 Отговор
    Цигански мелодрами
  • 2 Бисер

    10 2 Отговор
    Романи буки
  • 3 Асан ага

    4 1 Отговор
    И ас тай сбягах от махлата в германдЪ и сега си берем железо в Берлин
  • 4 Мъдурко

    2 0 Отговор
    Накрая мармотът завиваше ли шоколада със станиол?