Last news in Fakti

26 Юли, 2023 17:02 8 096 3

Наказал Ливърпул ще играе за националния на България

  • лукас петков-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • младен кръстаич

Нападателят отдавна е в полезрението на селекционера Младен Кръстаич, но нямаше необходимия документ, за да стане част от националния отбор

Наказал Ливърпул ще играе за националния на България - 1

Роденият в Германия Лукас Петков ще получи български паспорт другата седмица, съобщава БЛИЦ. Нападателят отдавна е в полезрението на селекционера Младен Кръстаич, но нямаше необходимия документ, за да стане част от националния отбор.

„Всичко вече е на финалната права. Бащата на Лукас – Вили, също е роден на немска територия. Майката на момчето е германка. Дядо му е българин, който емигрира в Германия преди доста години“, поясниха източници на БЛИЦ, близки до фамилията.

Лукас Петков в момента играе под наем в Гройтер Фюрт, който е част от Втора Бундеслига. Правата му се държат от Аугсбург.

Само преди няколко дни – на 24 юли, Лукас игра контрола срещу Ливърпул и се представи великолепно. 22-годишният стрелец вкара гол и записа две асистенции в двубоя, завършил при зрелищното 4:4.

Петков ще получи повиквателна от Кръстаич за мачовете на националите през септември, когато първо играем контрола с Иран в Пловдив, а след това гостуваме на Черна гора в евроквалификация.

"Лукас е в списъка на треньора. Просто се чака да излезе паспортът му, което е вече формалност", каза още близки до футболиста.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питам:

    6 0 Отговор
    МиАйлов, пита ли посолствоТО МОЖЕ ЛИ ДА ИГРАЕМ С ИРАН?
  • 2 ПиПи

    0 0 Отговор
    Дядо му на ХЕМ Бапето също е българин, как да не е? Хем и бабето му е българка.
  • 3 ъгъл

    1 0 Отговор
    Да не се окаже,че и канадците в основата си са българи,че ще я втасаме съвсем с френски и английски имена?!