Last news in Fakti

28 Юли, 2023 12:00 3 018 5

Фен на Левски с покъртителен разказ за грозните сцени в Скопие

  • левски-
  • футбол-
  • шкупи-
  • фенове

Имаше някакъв момент на провокация, колкото и да е дребна, но тези хора са емоционални

Фен на Левски с покъртителен разказ за грозните сцени в Скопие - 1

Левски победи северномакедонския Шкупи с 2:0 в първа среща от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Срещата се игра в Скопие. Тя ще се запомни най-вече с ексцесиите преди нея, когато феновете на „сините“ се сблъскаха с местната полиция, а български привърженик беше прободен от северномакедонски жител.

Един от привържениците на Левски - Лъчезар Марваков, разказа пред Gong.bg от първо лице за грозните сцени.

„Преди срещата беше много тягостно и затормозяващо, бавно, тежко и тромаво. Четири проверки, взимат на хората запалки, зарядни и слушалки за телефони. Още по време на пътуването имаше ескорт от границата, който да ни съпровожда. По средата на пътя се появиха полицаи от по-специални части с полицейски кучета. Кола по кола се проверяваше, всички излизат от колата, отварят се врати и багажници. Не знам какво се търсеше. Казаха, че е рутинна проверка, ама всяка една кола. Това отне поне час и половина. Този ескорт ни докара до паркинга на стадиона. Увериха ни, че с него пак ще можем да си тръгнем след мача. Но няма да пътуваме тази вечер, тъй като колата ни е там, но ще изчакаме да видим каква е обстановката, за да си я приберем“.

„Феновете решиха след мача да не си тръгват понеже разбраха, че има арестувани. Поставиха условие на полицията да пуснат арестуваните, иначе няма да си тръгнат без тях. Отворено е, но феновете не искат да си тръгнат. Опасяват да няма ексцесии по улиците и по пътя. Не са казали кога ще си тръгнат, но не ги държат насила. В момента е тихо и спокойно, защото феновете на стадиона, но по своя воля“.

„Имаше някакъв момент на провокация, колкото и да е дребна, но тези хора са емоционални. И по време на почивката на мача двама-трима стюарди дойдоха пред публиката и направиха жестове. Дребни неща, но те бяха достатъчни да почне да се блъска по седалките. За първи път ми събуват обувките на входа на стадиона. Всички фенове, не само на мен“.

„До момента на пристигане на паркинга, беше добра организацията, по мое мнение. В самия град имаше регулировчици по кръстовищата и целия кордон минаваше все е едно е президентът, но само докато спряхме на паркинга. Два пъти ходихме на проверка, прибрахме се до хотела, за да си оставим „забранените“ неща, за да ни пуснат на стадиона. Как си получихме билетите? Едни младежи, двадесетина годишни, в една найлонова торба – даваш едно картонче, което сме взели от София и ти дават билетите. Странна работа, няма каса, гише. Няма откъде да си купиш билет. Организацията в България, мисля, че е доста по-добре от вяска една гледа точка. Тук все едно е от миналото. Не очаквах да е така. Разочарован не съм, но очаквах да е по-приятно. Казаха, че в 8 часа местно време щели да затварят вратите и не може да се влиза на стадиона след това. Хората се бяха заврели още в 8 без 15-20 вътре и какво да правят – скачат и викат. За първи път такова чудо“, заяви Марваков пред Gong.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЯМА РАЗЛИКА МУЖДУ МАКЕ И РАШКА

    11 7 Отговор
    ВСЕ СА ЛАЙ....НА.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Абе не

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "НЯМА РАЗЛИКА МУЖДУ МАКЕ И РАШКА":

    НЯМА РАЗЛИКА МЕЖДУ МАКЕ И УКАЙНЕЦ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Като в България през 90-те са

    5 0 Отговор
    И не са мръднали. Каква Европа?