Last news in Fakti

3 Август, 2023 23:32 3 293 11

ФКСБ пречупи ЦСКА 1948 след зрелище с пет гола в Букурещ

  • цска 1948-
  • футбол-
  • лига на конференциите-
  • фксб

"Червените" бяха близо до чудото

ФКСБ пречупи ЦСКА 1948 след зрелище с пет гола в Букурещ - 1

Отборът на ЦСКА 1948 стигна до пълен обрат при визитата си в Букурещ срещу ФКСБ, но загуби с 3:2, срещу румънския вицешампион и с общ резултат 2:4 родният бронзов медалист отпадна в квалификациите за Лига на конференциите.

Дамян Джокович поведе румънците в резултата след 27 минути игра, но корекциите, нанесени от Атанас Рибарски през втората част на „Триумфалната арка“, дадоха резултат. Първо в 49-ата Педриньо се разписа и изравни, а в 68-ата Реян Даскалов обърна развоя в срещата.

Последва изключително досадна грешка от Ерденис Гурища, за да може отново Джокович да вкара в 81-ата минута, а Попеску в добавеното време направи 3:2 за ФКСБ, след като ЦСКА 1948 се беше втурнал в търсене на нов гол в срещата.

В средата на второто полувреме пък героят за „червено-сините“ - Джокович, не беше изгонен, след като халфът удари без топка Педриньо.

По този начин пътят на „червените“ в Европа в дебютната кампания приключи, макар тимът на Рибарски да показа много добри неща, особено през второто полувреме в Букурещ, но в крайна сметка опитът на румънския вицешампион даде своя резултат и така ФКСБ продължава към третия кръг, където ще спори с датския Нордселанд.

Мачът в румънската столица започна със споделено владение на топката от двата отбора, като ФКСБ опитваше да натисне българския тим високо по терена. Първата опасност дойде в 11-ата минута за домакините, след като Давид Мицулексу беше изведен вляво по нападението на своя тим в наказателното поле на Наумов. Последва удар с левия крак, който не обезпокои родния национал.

В осмата минута от срещата Георги Русев беше изведен вдясно и центрира в наказателното поле, ала Педриньо закъсня да влезе по-бързо и да отиграе топката, доставена от крилото на ЦСКА 1948. Три след това Мицулеску овладя отлично центриране отдясно в полето на българския тим и шутира, ала намеса на Реян Даскалов предотврати нещо по-опасно. След корнера обаче отново той беше забъркан в най-сериозната опасност до този момент в срещата и стреля с глава при ъгловия удар, но след намесата на Наумов кълбото се отби в напречната греда на родния отбор.

Малко след това албанският рефер побърза да покаже жълт картон за Реян Даскалов след идентично единоборство с Коман по-рано в срещата, макар състезателят на румънския тим да не беше декориран. В 17-ата Педриньо опита да открие Русев в наказателното поле на "червено-сините" и успя, но родният футболист се подхлъзна и отбраната на ФКСБ изчисти силно напред.

След 25 минути игра домакините стигнаха до най-изгодната ситуация към този момент в срещата. Капитанът Дариус Олару получи вляво и видя непокрития Флоран Коман, който беше оставен сам-самичък на дузпата в наказателното поле на родния бронзов медалист. Героят за ФКСБ от първата среща стреля от движение, но за щастие на българския тим над напречната греда.

В 27-ата минута натискът на румънския тим донесе нужния резултат и те го материализираха в попадение. Флоринел Коман овладя непокрит вляво, след като Гурища го изпусна и видя отлично включилия се Дамян Джокович. Халфът на румънците отигра с едно докосване топката, за да преодолее Наумов и да зарадва отбора си пред празните трибуни в Букурещ.

Седем след това българите създадоха най-доброто си положение до този момент в мача. Георги Русев проби отдясно към полето на ФКСБ и бе съборен, ала намери начин да подаде след паса на Стоичков. Топката отиде към Кяртансон, който с гръб към вратата на Щефан Търновану опита да продължи към непокрития вляво Педриньо, но исландецът даде изключително лош пас към своя колега, който нямаше как да отиграе и румънците продължиха с владението на топката.

Десет преди края на първата част Мицулеску беше сменен, след като №11 на ФКСБ получи контузия и треньорът взе решеие да го замени за Андрей Кордеа.

На почивката Атанас Рибарски пусна в игра Рууни Ева и замени Видар Кяртансон, който не се представи качествено през първите 45 минути. Талиска пък замени Умабраев. Промените дадоха резултат в 49-ата минута, когато ЦСКА 1948 изравни резултата на "Триумфалната арка". Тогава нисичкият Педриньо се освободи в наказателното поле на съперника и се вклини между двамата централни бранители на съперника и с глава отблизо изравни резултата за 1:1.

Голът, логично, даде импулс в играта на "червените" и Георги Русев обстрелва румънската врата, но Дава с тяло блокира удара на родния национал. В 57-ата минута Дамян Джокович удари Педриньо без топка, но албанският рефер не се реши да изгони хърватския халф и му показа едва жълт картон в тази ситуация, макар голмайсторът на ФКСБ в тази среща да трябваше да поеме към съблекалните. Капитанът на румънците Олару пък спъна цинично след това Даскалов и също бе декориран.

Обратът за ЦСКА 1948 в 68-ата минута беше факт. Това се случи, след като резервата Антонио Вутов пласира отлично центриране след фал отляво към Реян Даскалов, а халфът надскочи своя персонален пазач в наказателното поле на ФКСБ. Топката се отклони в левия страничен стълб на Тарновану и влетя в румънската врата.

В 72-ата Талиска опита пас отдясно след свободен удар в половината на ФКСБ, а Вутов с глава отигра, но я прати аут. Три след това румънците пратиха топката в родната врата, след като Алесандур Белуца беше изведен зад отбраната на ЦСКА 1948 и с премерен удар прати топката в родната врата, но страничният рефер вдигна флага си за засада.

Осем преди края Ерденис Гурища допусна доста груба грешка при изнасяне на топката, а Балуца открадна в половината на ЦСКА 1948. Резервата видя вляво Дамян Джокович, който не беше застигнат от Елитон Джордж и с левия крак изравни резултата в Букурещ – 2:2.

При следващото нападение пък Ради Кирилов водя отлично Рууни Ева в наказателното на ФКСБ. Той пък пусна леко назад за Бирсент Карагарен, а бившият играч на Локомотив Пловдив отправи лек удар с левия крак. Вратарят на ФКСБ не реагира, но и топката не отиде в румънската врата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    26 2 Отговор
    Да направят трето ЦСКА.Може пък то да бие?

    Коментиран от #10

  • 2 Aлфа Bълкът

    11 3 Отговор
    Много исках да видя ония овчар 😤
  • 3 Не се усетиха

    26 1 Отговор
    Ако бяха картотекирали бистришкия тигър, можеше да вкара 7 гола и да продължат!
  • 4 Селско дерби

    11 0 Отговор
    Невероятна футболна драма.
  • 5 Ице

    15 1 Отговор
    Пичове, по Живково време имаше цфка Средец. Тия ли са? Не съм гледал футбол от 1988.

    Коментиран от #7

  • 6 ЕфБетКанал

    6 0 Отговор
    манталитет не се купува с пари, необходими са години работа, цеката си го заслужи

    Коментиран от #8

  • 7 Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ице":

    имаше Витоша
  • 8 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "ЕфБетКанал":

    Точно
  • 9 кУмУнист

    6 0 Отговор
    Едните с Пепси към Ловеч, другите с гегите към Бистрица
  • 10 кУмУнист

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Е то имаше до скоро викаха му цесекарско село, иначе уж царско село .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.