Last news in Fakti

10 Август, 2023 18:00 1 235 3

Карлос Алкарас спечели първия си мач след титлата на "Уимбълдън", Монфис изхвърли Циципас

  • карлос алкарас-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • гаел монфис-
  • стефанос циципас

Подготвяйки се за защитата на титлата си на Откритото първенство на САЩ, 20-годишният Алкарас увеличи серията си от от победи до 13 мача

Карлос Алкарас спечели първия си мач след титлата на "Уимбълдън", Монфис изхвърли Циципас - 1

Водачът в световната ранглиста Карлос Алкарас спечели първия си мач след титлата на "Уимбълдън". Испанецът победи Бел Шелтън (САЩ) с 6:3, 7:6(3) и се класира за третия кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Торонто (Канада) с награден фонд 7 622 925 долара.

Подготвяйки се за защитата на титлата си на Откритото първенство на САЩ, 20-годишният Алкарас увеличи серията си от от победи до 13 мача. Испанецът има шест титли през тази година.

"Опитах се да играя на моето ниво, но не беше лесно. Той беше по-агресивен от мен от началото до последната топка. Опитах се да бъда стабилен и да намеря ритъма си и съм наистина щастлив, че успях да премина в следващия кръг. Този мач ще ми помогне да бъда по-концентриран в следващия двубоя, за да намеря играта си още от началото", каза Алкарас след двубой.

В третия кръг той ще се изправи срещу 15-ия поставен Хуберт Хуркач (Полша), който елиминира Миомир Кецманович (Сърбия) с 5:7, 6:3, 6:0.

Номер 2 в схемата и шампион от 2021 година Даниил Медведев (Русия) също стартира с победа. Той се наложи над италианеца Матео Арналдо с 6:2, 7:5 за 86 минути в първия си двубой след загубата на полуфиналите на "Уимбълдън".

"Чувствах се страхотно. Можех да се справя малко по-добре във втория сет, но в същото време спасих точки за пробив в два или три гейма, така че двубоят е доста добър за мен. Оттук нататък трябва да се подобрявам", каза Медведев.

Третият в световната ранглиста руснак спечели пет титли тази година.

Най-голямата изненада поднесе Гаел Монфис (Франция), който победи четвъртия поставен Стефанос Циципас (Гърция) с 6:4, 6:3.

Бившият играч от топ 10 се бореше с контузии през изминалата година и е едва на 276-о място в ранглистата, но показа, че все още притежава уменията да създава проблеми на най-добрите.

Циципас, който спечели титла в Мексико миналия уикенд, направи много грешки, особено форхенд, но Монфис, който след три седмици ще навърши 37 години, беше безпогрешен в защита и атака.

Монфис спаси и трите точки за пробив на съперника и взе подаването на Циципас три пъти, включително във финалния гейм, за да затвори мача за 85 минути.

Победата за французина, който игра едва в 11-ия си мач за годината поради контузии, е първата му срещу играч от топ 10, откакто победи руснака Даниил Медведев в третия кръг на турнира "Мастърс" в Индиън Уелс миналата година.

Номер 8 Тейлър Фриц (САЩ) спечели срещу Юго Юмбер (Франция) със 7:6(7), 3:6, 6:3.

Номер 7 Яник Синер (Италия) победи сънародника си Матео Бетерини (Италия) с 6:4, 6:3, а Лоренцо Музети (Италия) надделя над Танаси Кокинакис (Австралия) с 4:6, 7;5, 6:4.

Испанецът Алехандро Давидович Фокина елиминира поставения под номер 13 и олимпийски шампион от Токио 2020 Александър Зверев (Германия) с 6:1, 6:2, а Александър Вукич (Австралия), който замени в жребия първата ракета на България Григор Димитров, постигна нова победа - над Себастиан Корда (САЩ) с 6:3, 4:6, 7:6(5).

Бившият номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания) също продължава напред след успех над Макс Пърсел (Австралия) със 7;6(2), 3:6, 7:5 за 2:48 часа.

Номер 5 в схемата Холгер Руне (Дания) отпадна във втория кръг след поражение от Маркос Хирон (САЩ) с 2:6, 6:4, 3:6.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вамос Алкарас !

    1 0 Отговор
    Вамос Алкарас !
  • 2 глоги

    0 0 Отговор
    ..... каза Алкарас след двубоЯ.
  • 3 въпросче

    0 0 Отговор
    Алкатрас ще играе ли с чичо Джок? Или:Чакай,дееее! Още е много рано. За къде си се разбързал?