Last news in Fakti

1 Септември, 2023 11:00 7 497 8

Григор Димитров след прегазването на Мъри: Съединението прави силата

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • us open-
  • спорт-
  • анди мъри

Хасковлията спечели с 6:3, 6:4, 6:1 и се класира за третия кръг на US Open

Григор Димитров след прегазването на Мъри: Съединението прави силата - 1

Българската звезда в световния тенис – Григор Димитров, постигна прекрасна победа над срещу бившия №1 в света и трикратен шампион от Големия шлем Анди Мъри. Хасковлията спечели с 6:3, 6:4, 6:1 и се класира за третия кръг на US Open.

Случайно или не, в интервюто си след мача, той използва фразата, която е изписана на сградата на българския парламент „Съединението прави силата“, точно в деня, в който българските депутати се събират след лятна ваканция, макар и в друга сграда.

„Важно е да имаш екип, който да ти помага с всичко, през което преминаваш, независимо дали е на корта или извън него. Съединението прави силата“, заяви Григор, който бе запитан как той и други опитни тенисисти продължават да се представят на високо ниво и отговори:

„Важно е да се грижиш за тялото си по възможно най-добрия начин, това е ключово. Трябва да имаш и късмет. След толкова много години в Тура винаги има какво ново да научиш, винаги се опитвам да пробвам нещо ново. Годините си текат, но човек не спира да се учи. Мисля, че се наслаждаваме на този етап от кариерата ни, но имаме все още много в резервоара“.

„Много съм доволен от представянето си днес, очаквах да играем пет сета, опитвах се постоянно да си напомням, че този мач най-вероятно ще продължи дълго. Първият сет бе ключов, след това нещата се нагласиха. И двамата познаваме играта си, с Анди сме играли много пъти, той е изключителен боец, страхотен човек. Нещата се решиха от няколко точки, които успях да спечеля, но съм доволен от борбата. Анди успя да се върне от много тежка контузия, това бе добър мач за нас“, допълни Димитров.

„Мисля мач за мач, сега съм в третия кръг и се надявам да продължим с доброто представяне. Имам страхотни спомени от тук от 2019-а година, иска ми се да повторя това и защо да не стигна дори по-далеч“, каза още българският тенисист, който преди четири години игра полуфинал в Ню Йорк.

В следващия си мач в събота Димитров ще се изправи срещу Александър Зверев от Германия. Тази година Гришо вече допусна две поражения от световния №12.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давай Гришо

    17 2 Отговор
    Дзвера не е във форма. Ти си човека!
  • 2 Хасковски каунь

    6 6 Отговор
    Нека не фърляме гюбеци и къчове сега. Разрешавам след победа над Зверев
  • 3 Мимчят

    6 7 Отговор
    Добре,ама вземи мач поне веднъж и срещу Зверев,а и Джокович или Алкарас,тогава ще те признаем.Ти обикновено след по добър мач,на следващия даваш фирма.Този път дано ме опровергаеш и да не е така....
  • 4 Диксъна

    2 17 Отговор
    Научи ли български,че използваш цитати от историята ни.Егаси ренегата!

    Коментиран от #5

  • 5 Курци

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "Диксъна":

    А трябва ли?Колко пъти БФТ го е спонсорирала?А ти колко стинки си отделил за него че да искаш той да научи български.Всъщност той си говори по-добър български от повечето народни представители и по-добре от някои министри и премиери
  • 6 Реалист

    12 1 Отговор
    Браво Гришо,продължавай в същия дух
  • 7 Тома

    1 1 Отговор
    Тази година гришо има вече две поражения от зверев и веднага се разплаках
  • 8 тиквенсониада

    2 1 Отговор
    Това звучи като - БОЙКОВЩИНАТА прави ПРОСТАЩИНАТА !