Last news in Fakti

11 Септември, 2023 18:20 615 2

Отрекоха, че Ювентус се продава!

  • ювентус-
  • футбол-
  • серия а-
  • ексор

Говорител на компанията нарече информацията в Il Giornale „безпочвена“, след като вестникът обяви, че холдингът смята скорошните финансови резултати за нестабилни и се срамува от продължаващите юридически проблеми на клуба

Отрекоха, че Ювентус се продава! - 1

Компанията „Ексор“, част от холдинга на италианското семейство Аниели, което ръководи Ювентус, обяви, че няма планове да продава футболния клуб, отричайки твърдения на вестник Il Giornale.

Говорител на компанията нарече информацията в Il Giornale „безпочвена“, след като вестникът обяви, че холдингът смята скорошните финансови резултати за нестабилни и се срамува от продължаващите юридически проблеми на клуба.

Ювентус, бившият президент Андреа Аниели и 11 други може да бъдат изправени пред съда след започналото криминално разследване срещу тях по обвинения за фалшиво счетоводство. Грандът от Торино отрича да е извършил нарушения и увери, че счетоводството се извършва според общоприетите стандарти.

През май агенция „Ройтерс“ информира, че представители на семейство Аниели е все по-отворено към различни идеи за финансовото бъдеще на клуба, цитирайки петима различни човека.

От „Ексор“ заявиха, че отдадеността им към Ювентус не се е променила и всякакви предположения за обратното са неоснователни, подвеждащи или целят да създадат несигурност.

Източниците на „Ройтерс“ коментира, че засега не се очакват непосредствени промени и всякакво възможно решение ще дойде единствено след като има яснота относно счетоводството и съдебните облаци, надвиснали над клуба.

„Ексор“ притежава 64 процента от дяловете на Ювентус и 78 процента от имащите право на глас в клуба, чиято пазарна стойност е около 800 милиона евро.

Според вестник Il Giornale, компанията може да обяви футболния клуб за продан за най-малко 1.5 милиарда евро след като вземе мерки за разрешаване на финансовите му проблеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Първи клас

    1 0 Отговор
    Пише се без запетая

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.